Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Minden héten szüret - Szeptember

39. hét: Dió - őshonos fája alatt a fű se nő

39. hét: Dió - őshonos fája alatt a fű se nő A diófáról nem lehet lelkesedés nélkül írni. Ő a kert nesztora, szeniora, bölcs, öreg uralkodója. Magas és szélesen elterülő koronája sok helyet követel.
Bővebben...
 

38. hét: Hagyma - egészség Makóról

38. hét: Hagyma - egészség Makóról A magyar ételek egyik legfontosabb ízesítő fűszere és a magyar kertek elmaradhatatlan növénye a vöröshagyma.
Bővebben...

37. hét: Szilva - ebből készül a legnépszerűbb lekvár

37. hét: Szilva - ebből készül a legnépszerűbb lekvár Hazánkban a legelterjedtebb gyümölcs; gyümölcsfaállományunkból minden magyar állampolgárra két szilvafa jut.
Bővebben...

36. hét: Zöldbab, a mexikói törzsvendég

36. hét: Zöldbab, a mexikói törzsvendég Nagyon népes "család" tagja, hiszen ha a babok közé számítjuk a lóbabot és főként a szójababot is, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy ez az egyik legnagyobb területen termelt és legértékesebb emberi táp...
Bővebben...

35. hét: Az őszibarack Kínából származó gyümölcsünk

35. hét: Az őszibarack Kínából származó gyümölcsünk Ez a gyümölcs Kína középső és északi részein honos. Innen jutott el a "selyemúton" az akkori Perzsiába (ma Irán).
Bővebben...

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső