Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Minden héten szüret - Október

44. hét: Gumós kömény - új zöldség a palettán

44. hét: Gumós kömény - új zöldség a palettán Az életvitel szokásai állandóan változásban vannak. Egyes időszakokban ez a változás felgyorsul, másokban lassúbbá válik, de mindig a társadalmi és a technikai fejlődést követi.
Bővebben...
 

43. hét: Mogyoró. Mitől lyukas?

43. hét: Mogyoró. Mitől lyukas? Életem delén másfél évtizedet állami gazdaságokban dolgoztam. Hálás vagyok érte a sorsnak, mert itt tanultam meg és gyakoroltam később a nagyüzemi mezőgazdálkodás technikai fogásait.
Bővebben...

42. hét: Szeder, az ősidők gyümölcse

42. hét: Szeder, az ősidők gyümölcse Ha a jostát (a fekete ribiszke és a köszméte keresztezéséből létrehozott fajhibridet, amely még csak most teszi meg első lépéseit a népszerűvé válás útján) nem vesszük számításba, akkor az utóbbi évek...
Bővebben...

41. hét: Téli alma - a mindennapi egészség forrása

41. hét: Téli alma - a mindennapi egészség forrása Mostanában divatosak a tesztvizsgálatok. Csináljanak Önök is ilyet! Kérjenek meg egy iskolás gyermeket, hogy nevezzen meg egy gyümölcsöt.
Bővebben...

40. hét: Füge - nálunk is megterem

40. hét: Füge - nálunk is megterem Egyike a legősibb kultúrnövényeknek. Gyakran esik szó róla az Ószövetségben, amely a gabona, az olajbogyó és a szőlő mellett az "ígéret földjének" legfőbb kincsei közé sorolja.
Bővebben...

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső