Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

PDF létrehozása E-mail Nyomtatás

Jonathán alma növényvédelme.

Kérdés
A Jonathan almafa gyümölcsén 1-2mm-es bemélyedések vannak,alattuk a gyümölcshús szivacsos barnává válik,egyre több lesz,a gyümölcs rohamosan tönkremegy.Kukac nincs benne,nem gondolom azt sem,hogy monília lenne,a varasodás sem ilyen.Kerestem,de nem találtam a betegségről semmit.Tavaly kaptam egy tanácsot,hogy ha kisdió nagyságúak az almák,kalcium tartalmú tartalmú szerrel permetezzem.Nem segített,vagy nem jól csináltam.Megjegyzem,van egy m-41 jonathan mellette az teljesen egészséges.Ha valaki tudna segíteni,nagyon megköszönném.Kár a fáért.10 éves,gyönyörű az alakja,a lombja.Üdvözlettel:Kis János.
A kérdést Kis János tette fel 2010.09.10 18:44 időpontban. Ha tud, válaszoljon a kérdésre, és ossza meg tapasztalatait.
Hogyan válaszoljak?
Ha Ön arra kíváncsi, hogy hogyan válaszoljon, akkor Ön igazán lelkes, jó kertész! Ha a kérdésre még nem érkezett válasz, vagy érkezett, de Ön ki tudná egészíteni, esetleg teljesen más a véleménye, akkor írja meg a lent található részen. A kérdező nagyon hálás lesz!
Válaszoljon a kérdésre!
Ossza meg Ön is tapasztalatát a fentiekkel kapcsolatban, vagy egészítse ki az írást.
Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon.

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső