Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

PDF létrehozása E-mail Nyomtatás

Körtelevélbolha ellen mivel védekezzek?

Kérdés
Mint ön is tudja a múlt évben az Európai Unió illetékes szakemberei, az országunkban használt permetszerek nagy részét azonnali hatállyal kivonta a forgalomból. Nagy zavart okozva, mint a forgalmazóknak, mint a felhasználóknak. Én 2004-ben a körtelevélbolha ellen Mitac 20 permetszerrel értem el igazán jó eredményeket. 2005-ben nekem Fendona 2EC jutott, ami a fának is többet ártott, mint használt! Eredmény szinte semmi! Kérném, hogy ajánljon nekem a körtefámhoz valami odavaló permetszert, mert nem tudom nézni, hogy egész nyáron csepeg belőle a nedvesség. Azok is szenvednek szegények.
A kérdést Breznyiczki Mihályné tette fel 2005.06.30 04:50 időpontban. Ha tud, válaszoljon a kérdésre, és ossza meg tapasztalatait.
Hogyan válaszoljak?
Ha Ön arra kíváncsi, hogy hogyan válaszoljon, akkor Ön igazán lelkes, jó kertész! Ha a kérdésre még nem érkezett válasz, vagy érkezett, de Ön ki tudná egészíteni, esetleg teljesen más a véleménye, akkor írja meg a lent található részen. A kérdező nagyon hálás lesz!
Válaszoljon a kérdésre!
Ossza meg Ön is tapasztalatát a fentiekkel kapcsolatban, vagy egészítse ki az írást.
Új hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon.

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »