Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Árvácska
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: Árvácska
Árvácska 1 éve 5 hónapja  
Árvácskákat ültetttem -októberben- balkonládákba, cserepekbe.Gyönyörűen virágoztak, de most- decemberben, mínusz 15 fokban- mi a teendőm velük? Tudom, hogy tavasszal újra nyílnak, de addig hagyhatom őket kinn? szétfagynak a cserepeim? balkonládáim? Hová rakjam őket? Köszönök minden tanácsot!
kisvirág
Hozzászólás: 2
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Árvácska 1 éve 5 hónapja  
Kedves Kisvirág!

Az árvácskákat nem a fagytól kell védeni,mert rendkívül fagyállóak hanem inkább a téli kiszáradás pusztítja őket.Ha még nem pusztultak el és van hova kiültetni őket(ha nincs fagy)akkor cserepestől kiültetném.
Ha nincs hova kiültetni,akkor fagymentes időben néha meglocsolnám.Gondolom a balkonon vagy erkélyen tartja az árvácskákat?
Lakásban,házban nem célszerű tartani!
Minden ősszel ültetek ki a virágágyásba árvácskákat,még a hó alatt is életben maradnak.
Tavasszal meg gyönyörűen virágoznak amíg csak le nem jár az életük.

Üdvözlettel:

Feri
Gráczer Ferenc
Hozzászólás: 80
Utolsó szerkesztés: 2010-12-23 16:59 : Gráczer.

Válasz: Árvácska 1 éve 4 hónapja  
A cserepes és a balkon ládás árvácskákat tedd ki nyugodtan a természetben kiskertben vagy ahol éri az időjárás hiszen az eső és a hó is csak jót tesz neki és ne félj a fagytól mert kibírja a hideget, hiszen a halotti sírokon is minden tavasszal újra kihajt.
Ircsi
Hozzászólás: 17

Válasz: Árvácska 1 éve 2 hónapja  
Ez tényleg így igaz, nekem is kihajtottak, immár 3 éve mindig!!!
Vincze-Sziráki Andrea
Hozzászólás: 2

Válasz: Árvácska 1 éve  
Jól tudom, hogy az árvácska kétnyári, vagyis az ősszel ültetett még az idei nyáron végig viríthat a kertben?És azután? Elpusztul magától vagy mindenképpen ki kell szedni nyár végén, mert "lejárt" az ideje?
Bernáth Jánosné
Hozzászólás: 3

FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső