Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

óriás áfonya
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 123
TÉMAKÖR: óriás áfonya
óriás áfonya 2 éve 4 hónapja  
Van egy hároméves óriás áfonya bokrom,de annak ellenére hogy megfelelő földben és jó tápanyagellátásban részesült, egyetlen centit sem nőtt.Arra nem is merek gondolni hogy mikor hoz vajon termést.Nagyon szeretném tudni vajon mit rontottam el.
Xendrák
Hozzászólás: 1
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: óriás áfonya 2 éve 4 hónapja  
Az áfonya a savanyú talajt kedveli (pH érték: 4,4-5.0 között). De a megfelelő talajviszonyokon kívül oda kell figyelni a metszésre is. Metszéskor a beteg és elhalt ágakat, valamint a sérült és már nem termő hajtásokat el kell távolítani. Amennyiben nagyon sűrű
a bokor ritkítanunk is kell. A teljesen fejlett bokornál 6-8 egészséges hajtást hagyjunk meg.
Vas János
Hozzászólás: 15

Válasz: óriás áfonya 1 éve 7 hónapja  

Vettem kb. 4 éve a STARKEL-től HEIDI Áfonyát, de nagyon gyengécske volt már akkor is mikor küldték, de ma sem sokkal erősebb, bár idén már szűreteltem róla 4-6 szem 1cm-es áfonyát.
A nap de. keletről éri egészen du. 13h-14h-ig, majd du. 5,6,max. 7h ig dél és délnyugatról ismét éri a nap nem értem miért nem fejlődik, talán ha 8-10cm-t nőt és az ága is ugyan annyi, mint mikor küldték. ?
Lehet, hogy homokos kicsit a talaj, bár mikor beültettük általános marhatrágyás virágföldbe tettük. ?
A napos helyet kedveli azt írták róla, de nyáron mintha el vörösödik, barnul a levele nagy része, mintha erős lenne a napsugárzás... ?
Időközben a szomszéd Déli fekvésű kerítés mellé ültetett és meg növekedett Leylandi Cyprus árnyékot is vet neki... ?
Így nem értem miért nem növekszik, és miért nem hoz új ágakat... ?
Idén már nem bántanám már, mert igaz nyár végén locsoltam enyhén FLORA folyékony tápoldatos vízzel, aminek a leírásában említi az áfonyát, de érdekelne, hogy tavasszal mit tegyek, hogy felgyorsítsam a növekedését… ?

Köszönöm a választ előre is
Nyest Imre
Hozzászólás: 44
Utolsó szerkesztés: 2010-10-19 23:23 : VadKan.

Válasz: óriás áfonya 1 éve 7 hónapja  
Én úgy tudom,az áfonya eredeti élőhelye Észak-Amerika.
Szereti a savanyú talajt,nedves, kissé párás klímát.Azt írják róla, hogy magasan gyökerezik,ahol a leghamarabb kiszárad a talaj.Élőhelyén gyakran vízben áll a lába,tehát öntözni kell sokat.Jót tesz neki a fenyőkéreg mulcs /megőrzi a nedvességet,és savanyítja a talajt/Trágyát, ahogy olvastam, kapott eleget.Szereti is./Még egy dolog jutott az eszembe./Imre is említette./Mostanában a napsugarak,ha előbújnak,valósággal égetnek.Azoknak a növényeknek,amelyek északabbra élnek eredendően,ez már sok lehet.Én a szibériai mézbogyót éppen ebből az okból ültettem lombos fák árnyékába.Nem közvetlen alá,mellé.Azóta jobban érzik magukat.Ez talán segíthet az áfonyán is.Üdv.
Kis János
Hozzászólás: 90

Válasz: óriás áfonya 1 éve 6 hónapja  
Kis János írta::
Jót tesz neki a fenyőkéreg mulcs /megőrzi a nedvességet,és savanyítja a talajt/Trágyát, ahogy olvastam, kapott eleget.Szereti is./Még egy dolog jutott az eszembe./Imre is említette./Mostanában a napsugarak,ha előbújnak,valósággal égetnek.
Ez talán segíthet az áfonyán is.Üdv.

Na, a Mulcsot hamarosan szórok ki és hátha jövőre jobban neki indul...
Igen, sajnos mint ahogyan a képen is látni, szegénykém elég gyenge még, hogy ezeket a meleg és erős napsugarakat gond nélkül átvészelje, bár most már úgy nézem, hogy a tuják árnyékai a magasságuknak köszönhetően, már korábbi időpontban elérik, így némileg kevesebb tűző napot kap már az idén ősztől és a jövő évtől majd...
Nyest Imre
Hozzászólás: 44
Utolsó szerkesztés: 2011-06-04 13:00 : VadKan.

Válasz: óriás áfonya 1 éve 6 hónapja  
Örülnék,ha sikerülne.
Kis János
Hozzászólás: 90

FelOldal: 123
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső