Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Gyep, pázsit, fű
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: Gyep, pázsit, fű
Gyep, pázsit, fű 2 éve 7 hónapja  
Gyep, pázsit, fű
Bálintgazda.hu
Adminisztrátor
Hozzászólás: 43
felhasználó vonalban Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Gyep, pázsit, fű 2 éve 4 hónapja  
Áve Kertbarátaim!

Szeretném megosztani tapasztalataim a fű ápolásáról.
5 éve költöztünk nagy kertes házba, 600 hm füvet telepítettem. Szépen kikelt, locsolom rendszeresen de nem volt elég sűrű.
Interneten, itt olvastam, hogy nem kell összegyűjteni a levágott füvet, rajta kell hagyni a területen. (benzines fűnyíró de nem külön mulcsozós) Kételkedtem benne.
3 év fűgyüjtős fűnyírás után adtam egy fél év próbát magamnak. Bejött!
A lehulló fű árnyékot vet, nem szárad ki napközben és az a rengeteg szerves anyag amit "elhordtam" eddig a földről, most ott marad. Bátran próbáljátok ki!

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Üdv Gábor
ifj. Lukács Gábor
Hozzászólás: 4
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez

Válasz: Gyep, pázsit, fű 2 éve 1 hónapja  
Kedves Kertbarátok!

A ház melletti gyepet szeretném felújítani. Tegnap elektromos gyepszellőztetővel megjártam a gyepet, jól megritkította és rengeteg elszáradt füvet összeszedett (két-háromszor annyi mennyiséget, mint egy normál fűnyíráskor)és kicsit "felszántotta" a talajt.
Úgy gondoltam, hogy most zsákos műtrágya granulátummal megszórom, majd pár nap múlva bevetem a teljes felületet fűmaggal.
Kérdésem, hogy jó-e ez a módszer, vagy máshogy kell végezni.
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.

ML
Magyar Lajos
Hozzászólás: 5
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez

FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső