Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Fenyő alatt mi terem?
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12
TÉMAKÖR: Fenyő alatt mi terem?
Fenyő alatt mi terem? 2 éve 6 hónapja  
Üdv. Kedves Mindenki!

Van egy telkünk ahova ültettünk néhány kicsike, kb. 60-70cm magasságú feketefenyőt.
A kérdésem az lenne, hogy milyen virágok maradnak/élnek meg majd alatta? Persze néhány év elteltével, miután majd szép nagyra nőnek.
Én azt hallottam, hogy a nárcisz (kedvencem) és a hóvirág, azok vígan megvannak alatta. Igaz? És a többi? Illetve még milyenek?
Még valami. 3 méterre ültettem a háztól. nincs túl közel hozzá?

Üdv., és köszönet a válaszokért!
Kezdő telkes.
Török Sándor
Hozzászólás: 2
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Utolsó szerkesztés: 2009-11-10 14:41 : Thewreck.
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Fenyő alatt mi terem? 2 éve 5 hónapja  
Egy idő után szinte semmi csak a kutyagumi...
Még most amikor nincs mély árnyék érdemes beszerezni Tüdőfüvet ami szép levélzetével és nagyon korai háromszinű virágzatával bizony márciusban csodaszámba lesz. Érdemes még ha nincs kis gyermek akkor Salamon pecsétje nevű növényt ültetni. Nem ajánlom ha kis gyermek van mert bogyói mérgezöek! Aztán érdemes ültetni még "csak halkan mondom" ámbár kereskedelemben már itt ott feltünő hunyort is bár ezt a növényt nem szabad természetböl beszerezni mert büntetik! Sorolhatnám, de a fenyő mély árnyéka egy idő után mindenek betesz! Ha jár a természetben akkor jól látható, hogy a fenyő erdő aljnövényzete bizony nagyon szerény...Most jut eszembe hm a rizike nevű jó izű gomba rajong a 5-12 éves fenyőkért de ő is továbbköltözik az idösebb példányoktól egy idő után...
Tisztelettel: Tamás
Grosz Tamás
Hozzászólás: 55

Válasz: Fenyő alatt mi terem? 2 éve 5 hónapja  
Nálunk a kertünkben van egy többtízéves feketefenyő. Elég nagy a koronája, alá gyakorlatilag nagyon kevés fény szűrődik. Mégis a kis téli zöld meténg és a feketehunyor megmaradt alatta.
További jó kertészkedés kívánok!
Horváth Margit Melinda
Hozzászólás: 4

Válasz: Fenyő alatt mi terem? 2 éve 4 hónapja  
Köszönöm szépen.
Török Sándor
Hozzászólás: 2

Válasz: Fenyő alatt mi terem? 2 éve 1 hónapja  
Nálunk a fenyőfa alatt meténg él és vidáman ! Ez (ha valaki nem ismerné) egy évelő kúszónövény, kedves kék virágokkal. Mindent bír !

Üdvözlettel:

Rózsa
Bradák Károlyné
Hozzászólás: 6

Válasz: Fenyő alatt mi terem? 2 éve 1 hónapja  
Szerintem a málna biztos megélne, persze csak akkor ha kap elegendő fényt és vizet
Vagy valami olyan növényt kell keresni, ami igazán kedveli a savanykás talajt. A málnáról... azért írtam, mert olvastam valahol, hogy ez a növény a savanykás talajt kedveli, és pl ezen tudunk úgy segíteni, ha lehullott tűleveleket összegyűjtünk és a málnák tövénél szétszórjuk. Erről hallott már valaki valamit?
Pintér János
Hozzászólás: 19

FelOldal: 12
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső