Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

2012. február 9. csütörtök - Abigél, Alex

Kerti fórum

Kertek feltörése és lopások.
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 123
TÉMAKÖR: Kertek feltörése és lopások.
Válasz: Kertek feltörése és lopások. 1 éve 5 hónapja  
Anyósomék nyaralójába Érd-Ófalu vasárnap este eljöttünk már be is törtek. Utolsó csepp az volt amikor a szobában tüzet raktak, hogy lássanak is. Persze a pince sor van ott és hallottátok, hogy kik laknak ott. A rendőrség nem csinált semmit azt mondta, hogy megélhetési bűnözés.
A mi telkünkre is, pontosabban a házunkba is bementek és ellopták az összes kanalat, ezzel tönkre téve a zárat és az egész ajtót. Talán Szent István törvényei megállítanák ezt a szemét bandát. Miért nem védhetem meg a saját tulajdonom? Áramot közvetlen a lakásajtó kilincsbe, senki nem hívta őket, hogy jöjjenek ide.
Mirák Györgyné
Hozzászólás: 18
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/html/csaba.balintgazda.hu/components/com_kunena/lib/kunena.parser.php on line 348

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/html/csaba.balintgazda.hu/components/com_kunena/lib/kunena.parser.php on line 348

Válasz: Kertek feltörése és lopások. 1 éve 5 hónapja  
Ajánlom jó kutyák tartását, amiket úgy kell nevelni, ne fogadjanak el idegentől ennivalót!
Sőt, a kerítésed mellé ha telepítesz jó tüskés bokrokat, azok jól besürüsödnek, nincs az, aki átjusson rajta,,,netán a fenekében, jó pár tüskével! Ez is lehet megoldás!Mivel a Balaton mellett lakom, üdülőtelepen, bizony feltörnek mindent, s visznek...a két rotweiler kutyám, jó visszatartó erő!Szia, Hajni[img]http://[img]http://[img]http://picasaweb.google./hu[/img][/img][/img]
Sárvári Gyuláné
Hozzászólás: 36

Válasz: Kertek feltörése és lopások. 1 éve 4 hónapja  
Minden kertbarátnak szép napot és kertet kivánok.Magam is szivesen foglalkozom a kertészkedéssel.Kevés pénzzel,de nagy adag kreativitással megáldva a kertemben/távol a lakásomtól,külterületen/igyekeztem mindent nagyon csinosra,szépre csinálni.Füvesitettem egy kis részt,oda cserjéket,virágokat ültettem,van rajta egy kicsi faház is,amit minden évben átfestek lazúrral,egyszerű de aranyos dolgokkal diszitettem.Sok kert van egymás mellett,s mivel én odafigyelek,azt mondják,az enyém a legszebb.Hát meg is jártam!Nálunk előszőr csak ősztől kezdve,már bármikor folyamatosan betörnek,mindent visznek és ha nem,törnek,zúznak stb.Az én kis házam minden betörőnek szemet szúr,mindenki be akar jutni.Az ajtóra heveder-zárat szereltettem .Előszőr mindig avval próbálkoznak,mivel kivülről nem látszik.Mivel ott nem jutottak be,a FALAKAT bontották/feszitették/szét.Sajnos,nagy kárt okoztak,másrészt nagyon fájt a szivem,mikor megláttam.Minden alkalommal bejelentettem a rendőrségen/helyszineltek stb./soha senkit nem állitottak elő.A betörések 32 kertet érintenek,de nincs védelem. SAJNOS!

Igaz,az én egyetlen alkalmazható védekezési módszerem is a bármi-nemű elrettentés,megtorlás alkalmazása.Ilyen esetekben miért épp a kárvalott fél legyen humánus,belátó.Tisztelje a törvényt,ne önbiráskodjon stb.!!!!!!?Hacsak azért nem,mert ezért büntetés jár.A senkiházi,senkivel-semmivel nem törődő,törő,zúzó betörőket nem vonják felelőségre!!!!!

A szomszéd kertben lopták az akácfákat. Felvettem kamerára,rendőrt hívtam. Az eljárást megúszták.
Jelenleg bíróságra járok, mert állítólag rágalmazást követtem el.
Ez a banda már ellopta a tényészdisznót, tyúkokat, kacsákat, terményt, stb.
Azóta fegyverrel védjük javainkat, sikerrel.
Rezi Árpád
Hozzászólás: 14
Utolsó szerkesztés: 2010-10-01 20:41 : ihar960.

Nos, erre a hírre reagálva, azonnal valakik jutottak az eszembe....nem írtad, de a sorok között is tudok olvasni...Szerintem azok lehettek, akik nem az idei nyáron barnultak le! Ezzel mindent megmondtam, csoda lenne, ha tévednék. Ezúttal, bizony csak magatokra számíthattok, a törvény nekik kedvez.
Sárvári Gyuláné
Hozzászólás: 36

FelOldal: 123
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Növénykereső