Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Mi ez? Fertőzés, gomba, fagyás? (képpel)
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: Mi ez? Fertőzés, gomba, fagyás? (képpel)
Mi ez? Fertőzés, gomba, fagyás? (képpel) 2 éve  
Szeretném megkérdezni, mi lelte a sárgabarack fát. És mit tudok tenni ellene?
(egy újszülött kertbejáró)

Sopronyi
Hozzászólás: 6
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Mi ez? Fertőzés, gomba, fagyás? (képpel) 2 éve  
Üdv!

Véleményem szerint a kajszi fáját monília támadta meg. Amit mindenképp meg kell tennie első lépésként, hogy a fertőzött ágakat - ha már elkezd a hajtás vége lankadni - vágja ki a fából úgy, hogy egy jó szűk arasznyi egészséges részt is levágjon vele. Ugyan is ez a betegség szépen terjed tovább a fa belsejében, és lassan megöli az egész fát.
Ilyen tüneteknél már valószínű hatékonyabban lehet felszívódó szerekkel védekezni, biztos majd adnak tanácsot, hogy milyennel lenne hatékony. Én anno Chorus-t használtam, de most már kizárólag réz és kén tartalmú környezetbarát szerekkel permetezek.
Fektessen nagy hangsúlyt az őszi és tavaszi lemosópermetezésekre, távolítsa el a fán maradt gyümölcsmúmiákat.
Náluk van egy kb. 7-8 éves kajszi fa. Csak lemosó permetezéssel permeteztem (réz + kén) 2* rügyfakadásig, azóta semmivel. Összesen 3 kis fonnyadó hajtást vágtam ki a fából.
Pintér János
Hozzászólás: 19
Utolsó szerkesztés: 2010-04-28 13:36 : csiba00.

Válasz: Mi ez? Fertőzés, gomba, fagyás? (képpel) 2 éve  
Nagyon szépen köszönöm!
Megtettem a lépéseket.
Sopronyi
Hozzászólás: 6

FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső