Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Milyen madár járt a kertben??
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: Milyen madár járt a kertben??
Milyen madár járt a kertben?? 2 éve  
Tegnap reggel egy nagyon érdekes kinézetű madarat láttam:
galambnál jóval nagyobb méretű, hátán és szárnyán "zebra" csíkokkal, a fején a tollak piros-zöld színben játszottak, feje tetején toll-korona volt, amit ha nagyon figyelt szétnyitott. Hosszú, vékony csőre volt és a talajban keresgélt, csipegetett.
Egyébként egy rét mellett élünk, talán onnan jöhetett. Sok őz, fácán, ragadozó madár él itt. Ezt csak a környezet miatt írtam le.
Nem tudja valaki milyen madárka lehetett?
Köszönöm
Beer Zsuzsanna
Hozzászólás: 5
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Utolsó szerkesztés: 2010-04-26 08:00 : facucu.
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Milyen madár járt a kertben?? 2 éve  
Esetleg ő? (Búbos banka)

szellosdy
Hozzászólás: 17

De igen, de igen! Jaj de jó ez a fotó, le akartam őkelmét fotózni, de mindig arrébb totyogott.
Milyen érdekes, kisgyerek korom óta más madárra mondtuk, hogy búbos banka, az picike, szürke... Nagyon köszönöm a segítséget! Most már tudom.
Olyan szerencsések vagyunk, hogy nagyon szeretnek a madarak nálunk, és a feketerigó is fészket rakott, ráadásul beleláthatunk a fészkébe, 4 kis zöldes tojás van, remélem mindegyik kikel.
Köszönöm mégegyszer!
Beer Zsuzsanna

Örülök, hogy eltaláltam!
A kis szürke búbos az a búbos pacsirta:

Ugye?

Nálunk is fészkelnek a rigók, de sajna egy kisrigót elkapott a szomszéd macska... egyik nap a tyúkólból mentettük ki, másik nap a kutya vitte el, de szerencsére úgy fogta meg, hogy nem lett baja, éjjelre kalitkába tettük, reggel elengedtük, majd 3 napon hirtelen távolodó csipogását hallottam a szomszédból. Mivel repülni nem tud, így valószínű megfogta a macska...
szellosdy
Hozzászólás: 17

Igen, ő a kis szürke. Sajnos nem nagyon ismerem a madarakat, de mióta itt élünk, nagyon megszerettem őket. A kertünk felett a rétről is naponta figyelhetek meg talán sólymokat. Párban élnek, mindig együtt köröznek. Szép nagy madarak.
Remélem nekünk is kikelnek a kis rigók. Szerencsétlenségükre az egyik tujánkba tették a fészküket, nem is magasra. Remélem a vizsláink és a tacskónk nem vették még észre, majd ha a kismadarak elkezdenek repkedni jobban figyelünk. Bár macskák hozzánk is bejárnak...
Ja, és köszönöm a búbos banka képet, tegnap el is olvastam róla mindent, állítólag szereti a lótetűt is, ennek örülök mert minden tavasszal tele van a kertünk velük. Bár attól tartok ez a madárka már eggyel is jól lakik
Beer Zsuzsanna

FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső