Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Fák a kerítéstől 2 m-re. Ki vágja ki?
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: Fák a kerítéstől 2 m-re. Ki vágja ki?
Fák a kerítéstől 2 m-re. Ki vágja ki? 2 éve 1 hónapja  
Üdvözlet Mindenkinek!
Ahogy a témában is írtam, kertünk végében, a kerítésen túl kb. 2m-re hatalmas akácfák vannak. Még annak idején talán a városi kertészet ültette. (Ez falusi részen van, szembe kertes házakkal.) Ezek a fák szép lassan tönkre mennek, potyognak be a kertünkbe az elszáradt ágak.
Ezeket a fákat ki vághatja ki? Illetve kinek a kötelessége? A másik kérdésem, hogy ugyanezen a területen a kerítéssel párhuzamosan hány méteren vagyok köteles füvet nyírni? Az aszfalt út mellet még egy árok is van. Kerítéstől az út úgy 4 m. Itt vannak a fák is.
A válaszokat előre is köszönöm!
Viki
Viki
Hozzászólás: 1
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Fák a kerítéstől 2 m-re. Ki vágja ki? 2 éve 1 hónapja  
A fa kivágásáról véleményem szerint az önkormányzatnál kell érdeklődni. A fűnyírásról: Bp-en, ahol lakom az alábbi a helyzet. A telek előtti terület az önkormányzaté. Persze mikor gondozni kell, akkor a tulajdonosé. Szoktak füvet vágni, talán évente 2*, mikor már jó 60-100cm-re megnő. Gondolom ez ilyen kényszer munka lehet, látván, hogy nem nyírják le helyettük. (Persze ha egy konténert akarnék az utcafrontra lerakni, akkor rögtön megbüntetnek). Jól látszik a kettős mérce. Pl. télen a játszótár előtt egyáltalán nem volt ellapátolva a hó. Nem hinném, hogy azt a lakóknak kéne megoldani. Szóval én azt tanácsolom, hogy ha nem akarja, hogy közel méteresre megnőjön a fű a telke előtt, akkor nyírja le egészen az útig.
Pintér János
Hozzászólás: 19

Válasz: Fák a kerítéstől 2 m-re. Ki vágja ki? 2 éve 1 hónapja  
Szerintem ezt minden képpen az önkormányzattal kell tisztázni. Mert a fűnyírás és a fa kivágás nem a kedvenc hobbija általában az önkormányzatoknak, de büntetéseket szeretnek kiküldeni. Még akár egy teljesen kiszáradt fa kivágása miatt is.
Vas János
Hozzászólás: 15

Válasz: Fák a kerítéstől 2 m-re. Ki vágja ki? 1 éve 11 hónapja  
Anyósomék egy alföldi városban élnek. Náluk volt hasonló gond. Írni kell egy levelet az Önkormányzat jegyzőjének, hogy balesetveszély miatt intézkedjenek a fák gallyazásáról vagy kivágásáról.
Nagy Géza
Hozzászólás: 10

FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső