Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Fenyőfa ültetése
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12
TÉMAKÖR: Fenyőfa ültetése
Fenyőfa ültetése 2 éve 1 hónapja  
Kedves Fórum olvasók!

Aki tud kérem segítsen!
Pár hónappal ezelött vettünk egy cserepes Nordmann fenyőt, azt mondták, hogy márciusban, ha bejött a jó idő akkor ültessük ki és ne locsoljuk ha fagy van. Ezt mind betartottuk, de mire megjött a jó idő elkezdett szegény fenyő elsárgulni/rozsdásodni (a tűlevelek a szárak végén). Kiültettük, remélve, hogy megmarad, de rosszabbodik az állapota. Mit lehet tenni ilyenkor? Nem szertném ha nem maradna meg. Van esetleg valami táp oldat vagy valami?
Kérem aki tud segítsen!
Előre is köszönettel!
Viktória
Bűdi Viktória
Hozzászólás: 2
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Fenyőfa ültetése 2 éve 1 hónapja  
Üdv!

Hasonló cipőben jártam én is normann fenyővel. Mikor megvettük és kiültettük, utána elkapta valami és kb a friss hajtásainak a 90%-a lebarnult, leszáradt. De még kb olyan állapotban, mikor 1-2cm-esek voltak. Hogy a tűlevelek mitől barnulhatnak pontosan nem tudom, gyanítom valami gombás betegség. Én aztán elkezdtem permetezni a fenyőt is mindennel, amivel a kertben permeteztem. Volt gombaölő monília ellen, lisztharmat ellen, peronoszpóra ellen, varasodás... ellen, volt rovarölő is. Most 6 éve van nálunk a fa, azóta egyik évben sem jelentkezett olyan probléma mint az elején; sőt semmilyen.
Pintér János
Hozzászólás: 19

Üdvözletem!

Köszönöm a választ, egy próbát megér

Üdv:Viktória
Bűdi Viktória

Üdv!

Én is hasonló problémával küzdök, mint Viktória.Karácsony előtt vásároltam egy faiskolában a nordmann fenyőt.Azt tanácsolták a kertészetben,hogy locsolgassam és karácsony után mihamarabb ültessem ki.Így is tettem, szilveszter előtt megenyhült az idő és kiültettem.Azóta rengeteg csapadékot kapott és én is rendszeresen locsolom és elkezdtek sárgulni a külső levelei és a csúcsa.Nagyon kétségbe vagyok esve, mert jelét sem mutatja, hogy hajtani fog, viszont a fa közepén lévő levelek és a tözse még zöld és hamvas.
Ilyenkor mi a teendő?

üdv.
melcsi
suhajda melinda

Válasz: Fenyőfa ültetése 1 éve 11 hónapja  
Nem lehetséges, hogy a trágya túl friss vagy túl sok volt alatta? Ugyanis akkor rövid idő alatt teljesen barnára kiszárad.
Benkóné Tóth Karolina
Hozzászólás: 5

Válasz: Fenyőfa ültetése 1 éve 11 hónapja  
Nem tettem alá semmiféle trágyát,de mostanra sajnos teljesen elszáradt
suhajda melinda

FelOldal: 12
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső