Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Természetes immunrendszer erősítők
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12
TÉMAKÖR: Természetes immunrendszer erősítők
Természetes immunrendszer erősítők 2 éve 1 hónapja  
Meggyőződésem,hogy sok vitaminnak nevezett tabletta helyett,fűben- fában kell keresgélnünk.Kár,hogy nem jöttem rá hamarabb.. Jelenleg a fekete áfonya a kedvencem.Ha tud valaki tövet kérem írjon.köszönöm
Lovászné Éva
Hozzászólás: 4
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Természetes immunrendszer erősítők 2 éve 1 hónapja  
en itt szoktam az aroniakat rendelni,nagyon megbizhatok,szuper a noveny:

www.aroniapflanzen.com/Aroniapflanzen:::1.html
laredo
Hozzászólás: 2

Kedves Éva .
Az Ön által keresett fekete áfonyát megrendelheti a Starkl, ill. Sieberz katalógusokban ( mindkettő megjelenik Magyar honban is ).Az előttem szóló azt hiszem összetévesztette az áfonyát a berkenyével, mert a megadott német címen ezeket kínálják . Egyébként az áfonya ( Erdély egyes részein : kökölysze ) magyarország területén nem nagyon terem meg csak elvétve, leginkább a hűvös, nyirkos helyeket szereti és a 4,2 - 5,2 pH értékű savanyú kémhatású talajt. Ezért javaslom a nemesített fajok ültetését, az említett katalógusokban ilyen (is) van, de ezeknél is kell az ültetéshez tőzeget használni.
Szabópál Ottó
Hozzászólás: 3

Tisztelt Szabópál Úr!
Megtisztelt vele,hogy reagált kérdésemre.Át fogom nézni a katalógust és megrendelem.Viszont ezt a ph értéket honnan lehet tudni,hogy mennyi?Rengeteg áfonyakészítményt használtam már.Nagyon jók.Most megpróbálnám eredetiben.Köszönöm.
Lovászné Éva
Hozzászólás: 4

Kedves Éva.
A két említett katalógust itt a világhálón is megtekintheti, sőt azt hiszem lehetséges az azonnali rendelés is . A föld pH értékének bevizsgálását sajnos nem tudom hol végzik, utána kellene nézni itt a neten. De különben az áfonyák ültetéséhez minden esetben ajánott használni rostos mohatőzeget. Tavaly vettem én is egy ilyen nemesített áfonyát, de még csak most kezd fejlődni. Amúgy én Felvidéki vagyok, és itt a hegyi tótoktól szoktam vásárolni fekete áfonyát,igaz kicsit drága, de nagyon finom,viszont a piros (tőzeg áfonya)annyira már nem nyerte el a tetszésem.
Remélem legalább részben sikerült a segíségére lennem. A későbbiekben szeretném ha jelezne, hogy miként alakul az áfonya beszerzése és telepítése.
Legyen szép a napja !
Szabópál Ottó
Hozzászólás: 3

Tisztelt Lovászné Éva,
feketeáfonya tövet tengernyit hozok Önnek Erdélyből, ahol hétvégi házunk van. Ugyan azt sajnos nem tudom, mikor jó annak átültetése...
Ha kedvező időben járok arra, számíthat rám. Azok ott egészségesek, kb 1270 m tengerszint feletti magasságról hozom én is mindig a gyümölcsöt.

Kiváló üdvözlettel,
Nemes Levente
Nemes Levente
Hozzászólás: 1

FelOldal: 12
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső