Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

2012. február 9. csütörtök - Abigél, Alex

Kerti fórum

Kapálás a leg jobb természetes gyomírtó.
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12345
TÉMAKÖR: Kapálás a leg jobb természetes gyomírtó.
Válasz: Kapálás a leg jobb természetes gyomírtó. 1 éve 5 hónapja  
Örülök, hogy a felvetett témám, sikert aratott! Igen, a kapálás az igazi gyomírtó módszer a kiskertekben, s nem beszélve arról, nagyon jó testedzés is, s közben látod a munkád eredményét is! Adok igazi képet, amikor menyem, nevetve kapálja a kertet, s lefotóztam! Hajni
Sárvári Gyuláné
Hozzászólás: 36
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Kedves Kertbarátok!

Én még "újonc" vagyok, de annál lelkesebb "kiskertész" leszek.
Kislánykoromat falun töltöttem, a nagyszüleim akkor már megfertőztek a föld szépségével.
Aztán felkerültem a városi betondzsungelbe és még az erkélyre ültetett muskátlik sem bírták, velem együtt.
Visszavágyódtunk a természetbe és végül is két hónappal ezelőtt kertes házra tettünk szert.
Hatalmas kert, 900 négyszögöl. De én csak "susnyásnak"
nevezem. Az egyik szemem sír, a másik meg nevet.
Az előző tulajdonos nem gondozta a kertet. A kertben embermagasságú gaz, elburjánzott kúszónövények, mint a jurassik park. Szeretnék segítséget kérni, hogyan kezdjem el a kert rendberakását.
Köszönöm, Bicskei Anikó
Bicskei Anikó
Hozzászólás: 4

Először is az ekkora gazt le kell kaszálni, a növekvő bokrokat, fa sarjakat kivágni. Amikor ez megtörtént, utána rendbe kell tenni, fűnyíróval, s szegély fűnyíró segítségével...a terület tiszta lett, s ezután, gondolkodhatsz arról, hogy kertet akarsz e csinálni? Ahhoz bizony a tarackot is ki kell szedned.Nem egyszerű feladat, férfi munka. De megéri, mert ekkora területet bevetve, sok mindent tudsz termelni.Szia, Hajni
Sárvári Gyuláné
Hozzászólás: 36

Kedves Hajni!

Köszönöm a "segítséget".
Nekem azt ajánlották, hogy fel kell szántatni a területet, utána kezdjek neki a gazolásnak. De ha felszántják, akkor nem lesz több apró darabra vágva a gaz?
Mert úgy gondolom, hogy akkor a gép felaprítja a gazt.
Egyszerre amúgy is lehetetlennek tartom a nagy kert rendberakását, kisebb területekre szeretnénk felbontani és úgy haladni előre, hatalmas a 900 négyszögöl.
Anikó
Bicskei Anikó
Hozzászólás: 4

hát 900-négyszögöl az nem kis terület,teljes rendbekapása sem kis pénzbe és fáradságba kerül.leszántani felesleges,mert nem tudni mik a további tervek a talajfelszínnel.(pl építkezés,gyep,haszonnövény vagy épp játszótér a gyerekeknek)de gazt a parlagfű végett is le kell kaszálni,és elégetni az összes kórót utánna a többi.egyébként ezzel is foglalkozom.v szabolcs
varga szabolcs
Hozzászólás: 8

kedves Anikó!nem volt gazdája teleknek,hogy annyira elhanyagolt?
varga szabolcs
Hozzászólás: 8

FelOldal: 12345
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Növénykereső