Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

2012. február 9. csütörtök - Abigél, Alex

Kerti fórum

Kapálás a leg jobb természetes gyomírtó.
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12345
TÉMAKÖR: Kapálás a leg jobb természetes gyomírtó.
Válasz: Kapálás a leg jobb természetes gyomírtó. 1 éve 9 hónapja  
Nos itt egy témát dobtam fel, ami kis kertre vonatkozik. Természetesen aki nagyban termel, az oldja meg, netán gépesítéssel, mert így jobban járhat. De az otthoni ellátásra, abszolute nem kell ennyit se beruházni. A jó kapákra, igen.
Sárvári Gyuláné
Hozzászólás: 36
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Napjainkban szerencsére számtalan olyan kertészeti eszköz és gép kapható, ami a kertészek munkáját megkönnyíti illetve meg gyorsitja. Ebből a széles választékból kell kiválasztani azokat a szerszámokat, amelyek a mi kertünkhöz a legjobban megfelelnek. Ezek a főbb szempontok: a kert magysága, mit termesztünk, mennyi szabadidőnk van a kertészkedésre, mennyire szeretünk kapálni, ásni, és nem utolsó sorban a pénztárcánk mit enged meg. Ezen kívül még számos dolgot figyelembe vehetünk. Éppen ezért szerintem erre nincs egységes recept, hogy milyen kertészeti szerszámokat és gépeket szerezzünk be. Viszont minél több kertésztársunk elmondja véleményét ezzel kapcsolatban, annál több új eszközt ismerhetünk meg. Ezáltal könnyebben ki tudjuk választani, hogy a kertünk ápolásához milyen szerszámok a leg megfelelőbbek.
Vas János
Hozzászólás: 14

Pontosan, a lényeg ez, hisz én is erre céloztam, a kiskertre...a nagybani gazdálkodásnál, megéri....de nekünk is vannak gépeink, de már a fiamé lett , Ő nagyobb területen dolgozik vele. Kettőnknek, csak annyit, amit megeszünk, s a fagyasztóba, télre.Szia, Hajni
Sárvári Gyuláné
Hozzászólás: 36

Válasz: Kapálás a leg jobb természetes gyomírtó. 1 éve 7 hónapja  
1/2 Ha.olajtök.
Kétszer kapáltam át,harmadik a permetezőgépé,ha valaki tud jobbat hallgatom szívesen..
Molnár Gábor
Hozzászólás: 2

teljesen igaz.különben minek találták fel a kapát?
varga szabolcs
Hozzászólás: 8

Szerintem is jobb megoldás a kapálás, és legalább mozog egy kicsit az ember közben...
Én úgy szoktam, hogy ahogy megjelennek a magról kikelt gyomok, és persze van lehetőségem, azonnal kapálom...
persze a sűrű kapálás nem mindig előnyös, mert ha túl közel kapálunk a növényekhez, akkor a gyökerek látják kárát.
A másik pedig, hogy a gyomírtó sem túl hasznos a talajnak szerintem.
Annus Péter
Hozzászólás: 12

FelOldal: 12345
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Növénykereső