Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

2012. február 9. csütörtök - Abigél, Alex

Kerti fórum

Hogy készíthető el a bordói lé kénnel?
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1234
TÉMAKÖR: Hogy készíthető el a bordói lé kénnel?
**
Válasz: Hogy készíthető el a bordói lé kénnel? 1 éve 10 hónapja  
Bordomix 10kg kiszerelésben kapható az egyik legagreszívebb réz 5kg/ 1000lit víz
első menetben nem kell hozzá kén egérfülben adjuk hozzá a ként de a ként lehet külön is
Ilonca mozgása miatt adjon hozzá valamilyen piretroidot (Karate Fendona)
A március első hetében megjelentt fagyok miatt Frigocur 1lit/1000lit víz
abelső fagykárok miatt amit Ön nem észlel de növényen belül károsodtak a szállítóedény nyalábok megéri.
GN
Gugi-Yu
Hozzászólás: 4
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Hogy készíthető el a bordói lé kénnel? 1 éve 3 hónapja  
Maximálisan egyetértek azzal hogy a Bordóilé + kén vizes szuszpenzió eszméletlenül megdrágult. Az is kétségtelen, hogy valóban nincs értelme eme készítmény házi kotyvasztásának! Megoldást azonban találtam. Nem megy elemi kénnel? Próbáljuk meg szerves kénvegyülettel! Az ötlet egyébként a Cupertine M gombaölő szer összetételéből származik:

Dithane M-45 0,2 %-os töménységben (20 g szer 10 l vízhez).
Bordói lé 1-1,5%-os rézgálic töménységében (100-150g rézgálic 10 l vízhez).
Nonit nedvesítő szer 0,002 %-os töménységben (2 ml szer 10 l vízhez).

Lehet, hogy a válaszom megkésettnek tűnik. De még előttünk van az idei őszi, és a jövő évi tavaszi lemosó permetezés is. Részletesebb információkkal a következő oldalon állok a tisztelt olvasó rendelkezésére:
szijjferi.hu/agro.php
Szijj Ferenc
Hozzászólás: 3
Utolsó szerkesztés: 2010-12-12 13:23 : szijjferi.Indok: pontosítás

kedves szijj ferenc,

közben olvasgattam honlapját, és elég sok új dologra bukkantam, például a habosított polisztirolra, igaz már idén eltelepítettem 400 kajszi fát a góri dombon, de a pótlásokat ki fogom próbálni az ön módszerével, és bánom, hogy nem előbb olvastam levelét, mert akkor rakhattam volna a fák gyökere alá, kipróbálom mirabolán alannyal is, de vadkajszi alannyal is és 8 fajta kajszival próbálkozom, igaz 6 éve telepítettem 30 db ot 3 különböző fajtából, ezekből ma 18 db élte túl, és évről évre csökken, tavalyi telepítésből 140-ből 106 db maradt meg, és várom a tavaszt...xd
Antal
Hozzászólás: 14

Tisztelt Szíjj Ferenc úr!

A bordóilé készítésével kapcsolatban megjegyezném, hogy, ha 10 literpermetlében gondolkodunk, akkor a 2% arányhoz nem 20 gramm, hanem 20 dekagramm rézgálic szükséges(matematikai alapon). Ugyanitt a Dithane aránya helyesen volt jelölve.
Kérem cáfoljon meg, vagy igazoljon, mert az idei őszi lemosó permetezést bordóilével akarom elvégezni.
Üdvözlettel Apibácsi
Boros István
Hozzászólás: 1

Kedves Apibácsi!
Észrevételét köszönöm, teljesen igaza van: Egy hülye elírás volt, amit azonnal javítottam.
Tisztelettel: Szijj Ferenc
Szijj Ferenc
Hozzászólás: 3

Kedves Gulyás Úr,

a frigucurral kapcsolatban, minden szakiridalomban, és ajánlásban 10 liter vízhez 3 ml frigocurt ajánlanak, vagy ennél kevesebben, az ön leírásában viszont 1000 liter vízhez 1 liter frigocur, ez tapasztalatból írta vagy elírás volt, mert az ön esetében 10 ml re jön ki 10 liter vízhez,
válaszát előre is köszönöm

Antal
Antal
Hozzászólás: 14

FelOldal: 1234
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Növénykereső