Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

100lábúak és fülbemászók a pálmáim földjében
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: 100lábúak és fülbemászók a pálmáim földjében
100lábúak és fülbemászók a pálmáim földjében 7 hónapja  
A pálmáim földjében nemrég kicsi fehér 100 lábúakat és kicsi barna fülbemászó szerüségeket vettem észre. Actara 25 wg-t ajánlottak, csak lakásban élek és féltem a növényeimet az átültetsétől, mert nem a legjobb helyen teleltetem őket,továbbá az egyik "beteg" 1 kókuszpálma-(.Átültessem vagy vegyszerezzek vagy mind a 2???
köszönöm előre is!!!!
vadász nóra
Hozzászólás: 2
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: 100lábúak és fülbemászók a pálmáim földjében 6 hónapja 4 hete  
Kedves Nóra!

/"Valószínűleg tőzeglégy-lárvák, amik a túlöntözés miatt jelentek meg. A növénynek és a közegnek a korhadt részein táplálkoznak, de nem jó, ha jelen vannak, főleg, ha a lakásban röpködnek, ha kifejlődnek. fogja vissza az öntözést. A vízfürdő jó, de csöpögjön ki a felesleges víz a cserép alján. Ha nem virágzik a növény, ültesse át friss földbe a gyökerek lemosása után. Legvégső esetben Dimilin 50 WP 0,1%-os (1g/l) oldatával történő beöntözés javasolt, 2-3 alkalommal, egyhetes időközönként."/Idézet Pap Edina 2011/08/22 09:27 szakértötöl származik/www.gazdabolt.hu/
- Az Actara 25 wg oldat beöntözését 0,2%oldat (4gr/2liter)2x kb.5-6nap id,közzel jó ötletnek tartom,szerintem nem szükséges átültetni.
todi2
Hozzászólás: 24
Utolsó szerkesztés: 2011-10-26 11:30 : todi2.

nagyon köszönöm a segítséget:) -olvasgatva a leírásokat, nem lesz baj, ha az actarat beöntözve a lakásban ( nem alvószobában) csinálom?
vadász nóra
Hozzászólás: 2

-Szerintem nem lesz baj ,csak nagyon körültekintöen ,Óvatossan!
-Hatásmód:
Az Actara hatóanyaga a tiametoxam érintő és gyomorméreg. Gyors kezdeti hatása akár 2-3 hetes tartamhatással is párosul.
Az Actara alkalmas a más szerekkel szemben ellenálló rovarok leküzdésére is.

-Forgalmi kategória:
III

-Méregjelzés, veszélyesség:
Gyakorlatilag nem mérgező(!!). Veszélyjel - nem jelölésköteles. Vízi szervezetekre nem veszélyes. Méhekre kifejezetten veszélyes.
- A fenti információ a szer egyik nagy forgalmazojátol származik.
"-VIGYÁZZ A VEGYSZER VESZÉLYES IS LEHET!!"
todi2
Hozzászólás: 24
Utolsó szerkesztés: 2011-10-26 12:33 : todi2.

FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső