Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

gyümölcsfa terméketlenítés
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: gyümölcsfa terméketlenítés
gyümölcsfa terméketlenítés 8 hónapja 3 hete  
Arra szeretnék ötletet kapni, hogy mit tegyek egy amúgy kedvelt szilvafánkkal, hogy virágzás után ne teremjen.Tudom furcsa kérdés, de a fa a teraszunkat teríti be termésével és lehetetlenség kezelni a helyzetet.Kivágni nem szeretnénk mert szép fa és már vagy 40 éves és igen jó árnyékot ad.
Kardos Erika
Hozzászólás: 1
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: gyümölcsfa terméketlenítés 2 hónapja 4 hete  
Létezik vegyszeres terményritkitás, amit permetezéssel juttatunk a virágzásban lévő fára. Több alkalommal meg kell ismételni. Nem tudom, hogy jelenleg milyen szerek állnak rendelkezésre, de ennek utána tud nézni a neten. Én speciel pálinkát főznék és rögtön kárpótolna a bosszuságokért a nedü.
Wagner Zsolt
Hozzászólás: 62

Hogy a kecske-káposzta viszony kielégítő legyen: Nem kell megvárni a gyümölcs teljes beérését (lepotyogását) A teljes érés előtti állapotban leszedett szilvából nagyon finom "ecetes szilva befőtet lehet készíteni, amely rizses natúrhús szeletekhez, kacsasült mellé stb nagyon finom savanyúság helyett. Sok sikert ( és békés együttélést a természet bőkezűségével).
Ujhelyy Károly
Hozzászólás: 29

Igaza van WAGNER ur én is ezt csinálnám. KÁROLY irja nem KINGA
BALAZS ANNAMARIA KINGA
Hozzászólás: 6

Köszönöm a támogatást. Gondoltam, hogy nem Kinga volt. A nők nem tudják átérezni ennek fenséges mivoltát. Leaglább mi tartsunk össze. Kár lenne lekvárra pazarolni azt a jó kis gyümölcsöt.
Wagner Zsolt
Hozzászólás: 62

FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső