Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Kistestű ragadozók!!!!!!
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: Kistestű ragadozók!!!!!!
Kistestű ragadozók!!!!!! 9 hónapja 2 hete  
Erdő mellett lakom. Általában 20-25 főből álló tyúk gárdám szokott lenni, de sajnos az elmúlt pár hónapban valamilyen jószág lecsökkentette az állományt! 6 tyúkomat ölt meg, el nem viszi, "csak" megfojtja, kiszívja a vérét! legutóbb pedig sajnos a feje is hiányzott a tyúkomnak. Azt, hogy tojást lop-e nem tudom ellenőrizni. Abszolut táp mentesen nevelem a tyúkjaimat, ezt úgy látszik a betolakodónk is díjazza! Vannak kutyáim, de ők nem juthatnak be a tyúkudvarra! Régebben télen már rókát értünk tetten, de az, ha jól tudom el is viszi a zsákmányt?! Mi lehet ez? Hogyan tudnék tőle megszabadulni???!!!
Adjon tanácsot kérem!! Hála előre is!
Konyári Mónika
Hozzászólás: 1
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Kistestű ragadozók!!!!!! 8 hónapja 3 hete  
a válasz giriny ez régi romos épületbe,régi szalma,régi szár alatt lehet megtalálni ezt szétköl dobálni a kutyák jelenlétében mert akkor elbirják kapni.
NAGY ATTILA
Hozzászólás: 8

Válasz: Kistestű ragadozók!!!!!! 6 hónapja 3 hete  
Szerintem,lehet hogy menyét a tettes.A baromfi tarkójánál szokta ki szívni a vérét,a fejét nembiztos hogy ő rágta le.Az ürge nagyságú menyét nagy pusztítást tud végezni a baromfiak körében/védett/ a kutya nem tudja ezt.Soksikert az elfogáshoz .
Darvasi István
Hozzászólás: 17

Válasz: Kistestű ragadozók!!!!!! 6 hónapja 3 hete  
A nyest, a menyét, a borz, mind védett, csak úgy nem lehet irtani. Körbe kell kérdezni a szomszédokat ott is okoz-e kárt az állat és erre hivatott hatóságnál kell bejelenteni. Ők némi készpénzért küldenek szakembert aki befogja.

Ki lehet deríteni hol lakik, mert a környéken ő az egyetlen szomszéd ahol minden rendben. A kis mocskok azon a területen nem vadászik ahol lakik.
Zoltán
Hozzászólás: 22

Válasz: Kistestű ragadozók!!!!!! 5 hónapja 3 hete  
Minden rosszban van valami jó!A szerszámtároló faházban nyüzsögtek az egerek.Aztán -hirtelen- megszüntek.Mind az öt egérfogó-dióbéllel felcsalizva-érintetlenül tátotta a száját.Monván:ilyen nincs, egy egérragasztós kartont tettem a hokedli lába alá-ami másnapra egy menyétet fogott.Most újra az egérfogókkal kell vacakolnom,-mert én fogtam meg az egérfogót.
Berényi Katona Béla
Hozzászólás: 7

FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső