Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

paradicsom gombás betegsége
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12
TÉMAKÖR: paradicsom gombás betegsége
*
paradicsom gombás betegsége 10 hónapja 1 hete  
Kedves Kertbarátok!

Évek óta képtelen vagyok paradicsomot termeszteni. A begyűjtött információim szerint valamilyen gombabetegség pusztítja a növényeimet. Már a palántázás után megpermetezem gombaölő szerekkel. Most ebben az évben a szakbolt tanácsa alapján Chanpionnal 2 hetente. Ennek ellenére láttam, hogy megint kezdődik a levél barnulás, száradás megpermeteztem Ridomillal. Kb. 2 hét múlva már lehetne szedni , de olyan mértékben sárgul, hogy már lehet, hogy ezeket a terméseket sem tudja megérlelni. A környezetemben minden kertbarátnak ez a problémája, távolabbi ismerősök nem is pemetezik a paradicsomot és semmi baja. A töknél is ez a probléma. Aki tud kérem segítsen!
Maci
Hozzászólás: 4
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: paradicsom gombás betegsége 10 hónapja 1 hete  
Kedves Hölgyem!

Nagy valószínűséggel a talaj lett szennyezett, esetleg csakis a paradicsommal van gond, vagy mással is ami a környékén van. Nekem is volt ilyen gond a kertemben, a talaj lett szennyezett a gombával, a megoldás pedig a talaj fertőtlenítése volt, ősszel felástuk és a boltban vásárolt fertőtlenítővel lett felásva. Remélem vmit azért tudtam segíteni, további szép napot!
hörcsike
Hozzászólás: 8

Nekem is szárad a paradicsom!Megelőzés céljából én is permetezetem,de hiába!Megírná nekem a talajfertőtlenítő nevét?Kérem segítsen!Köszönettel:Zsuzsa
Zsuzsa
Hozzászólás: 1

Nem lehetséges hogy tetves a paradicsom levele és azért szárad,?
szilvia király
Hozzászólás: 1

Biztosan nincs rajta tetű, sem más bogár.
Maci

Válasz: paradicsom gombás betegsége 10 hónapja  
Kedves Kertbarát!

A gazdaboltban a szakemberek szerint a talajfertőtlenítő csak a földben élő rovar kártevők ellen nyújt védelmet. A gombák, baktériumok ellen nem. Én is már próbáltam, hogy hátha jó de nem vált be. Köszönöm a tanácsot. Üdvözlettel
Maci

FelOldal: 12
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső