Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

futóbab
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12
TÉMAKÖR: futóbab
futóbab 11 hónapja 2 hete  
Eseteleg valakinek ötlete, hogy a futóbabbal mit lehetne tenni? Tulajdonképpen szépen megy felfelé, csak elég tetves. Dohánnyal próbálkozunk. Lenne más megoldás, ami nem annyira erős méreg?
Ramses
Hozzászólás: 10
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: futóbab 11 hónapja  
Vannak nulla egeszsegugyi varakozasi idovel rendelkezo rovarirto szerek,pl. Sherpa,amik zoldsegre hasznalhatok,de nem kecsegtetlek,hogy sikeres lesz,mert en 3 fele szerrel permeteztem le a cukkinimat /duhombe csak 3 nap kihagyassal~/ es ennek ellenere tobb tetu van a levelein,mint amikor elkezdtem.A problema az,hogy ami rajta van elpusztul,
de szinte azonnal rarepul egy csomo szarnyas leveltetu,es masnap reggelre 3 millioan vannak!
De lehet probalkozni...
Hunter Huba
Hozzászólás: 36

Ramses: A piretroidok jellemzően a kevésbé kockázatos szerek közé tartoznak, és gyorsan lebomlanak, ez egyben hátrányuk, mint ahogy a kontakt hatásuk is (csak érintkezés útján hatnak). Ilyen szer pl. a Karate Zeon 5 CS, ami engedélyezve van bab kultúrára.

Hunter Huba: Vannak nulla egeszsegugyi varakozasi idovel rendelkezo rovarirto szerek,pl. Sherpa,amik zoldsegre hasznalhatok,de nem kecsegtetlek,hogy sikeres lesz,mert en 3 fele szerrel permeteztem le a cukkinimat/duhombe csak 3 nap kihagyassal~/

Ezzel a mondattal csak az a baj, hogy a Sherpa használata nincs engedélyezve, sem zöldség, sem kabakos kultúrákra, az "egeszsegugyi varakozasi ido" az élelmezési várakozási idő, és egyedül a szegfűnél nincs, minden más kultúrában 3-21 nap, és a túlzott használat szerrezisztenciát okoz.
P.Attila
Hozzászólás: 50

Ha,hirtelen, felhoben elrepul, fehéres,szurkés,akkor,az nem levéltetu,hanem , uvegházi,vagy más molylepke,aminek tobb generácioja van,tehát egyfolytában szaporodik, foleg nagy melegben.Kémia nélkul nemigen irthato,változtatni kell a szereket,bizonyos fajtájára kémia sem létezik,legalábbis Szlovákiában.Judita
Judita
Hozzászólás: 62

Lehet,hogy nem olvastam eleg figyelmesen a Sherpa felhasznalhatosagat,de sem ez,de a kovetkezokben hasznalt Karate is teljesen hatastalan volt!
A gazdabolt tulajaval konzultalva /kerteszmernok!/az Actara- felszivodo rovarirtoval probalkozom.
Megneztuk a vegyszerkonyvben,es zoldsegre 3-7 nap eu varakozasi idot ir elo.
Majd megirom az eredmenyt.
Egyebkent a Judita altal emlitett uveghazi molylepke is megjelent!
Nem tudom,hogy miert jelentkeztek a rovarok iden ilyen hatalmas mennyisegben...
Hunter Huba
Hozzászólás: 36

Nálam az actara 25 wg nagyon bevált zöldbabnál, viszont vigyázni kell mert az élelmezés-egézségügyi várakozási idő miatt hamar megöregszik. Való igaz, ahogy megjelentek röktön permeteztem, azóta szinte teljesen eltüntek.
Somogyi László
Hozzászólás: 1

FelOldal: 12
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső