Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

kérdés
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: kérdés
kérdés 11 hónapja 2 hete  
Segítséget szeretnék kérni fekete retek termesztésbe, aki már vetett és bevált neki várnám hasznos tanácsait. Előre is köszönöm egy kertbarát
Huszár Tamás
Hozzászólás: 5
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: kérdés 1 hónapja 3 hete  
Kedves Huszár Tamás!

Fekete retket június-július közepéig nedves talajba 2-3 cm mélyen rónákba vetjük. Vetőmagszükséglet 2-3 cm belül és általában 90-170 mag/m2 rel kell számolni.
Vetés előtt fontos a jó talaj előkészítés, a szükséges trágya mennyiség kijuttatása! A fekete retek magjai 4-5 évig vethető és általában már 5-8 nap után már látható az eredmény.A retek gumója 90-130 nap után már szedhető.
Remélem segíthettem:)és első osztályú termésed lesz!
Üdv
G. Vivien
Goros Vivien
Hozzászólás: 34

Válasz: kérdés 1 hónapja 3 hete  
Akár egész télen eltartható, nem ritka a 2kg feletti gumó. Kötöttebb szerkezetű, mint a vaj-,illetve hónapos retek. Élettani hatásai kiemelkedőek, többek közt az immunrendszert erősíti.

Kötött szerkezete miatt vékonyra szeletelve nyersen és salátában egyaránt kiváló. Én 3 rész olaj 1 rész balzsamecet és ízlés szerint cukor, só, bors kombóval szoktam kínálni. És krumplihámozóval csíkozom vékony szeletre.
Zoltán
Hozzászólás: 22

FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső