Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Barna lohere?
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12
TÉMAKÖR: Barna lohere?
Barna lohere? 11 hónapja 3 hete  
Megjelent a kertemben egy loherere hasonlito,csak barnaszold levelu gyom,es iszonyu gyorsasaggal valosagos takarot hozott letre.Mindenhol megjelent,minden noveny mellet /meg a gazok mellett is/Nem tudom,hogy hogyan.
Eleinte kapaval probaltam kiirtani,akkor a kapaval szetvagott novenydarabok mind gyokeret eresztettek,ha valahol ottmaradt egy picurka darabja.
Viragokat is surun hoz,es eszrevettem,hogy indazik is,minden iranyba,es a fold alatt is!
Mar szinte az egesz kertet ellepte,gyomirtozni nem tudok a tobbi noveny miatt,kapaval egyszeruen nem gyozom,a kapalogep csak felapritja,es meg jobban elterjeszti.
Talakozott mar valaki hasonlo problemaval? Es mit javasolnak?
Hunter Huba
Hozzászólás: 36
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Barna lohere? 11 hónapja 3 hete  
P.Attila
Hozzászólás: 50

Válasz: Barna lohere? 11 hónapja 3 hete  
Koszonom a linket,most mar legalabb azt tudom,hogy mivel allok szembe!
A kezi gyomlalas egy 500nm-es kertben,amit mar szinte ellepett a madarsoska,eleg remenytelennek tunik.
Valami hatekonyabb modszert nem tud valaki?
Valamilyen szelektiv gyomirtot,vagy raolvasast?
Hunter Huba

Válasz: Barna lohere? 8 hónapja 1 hete  
Jelenleg ott tartok,hogy mar mindenhol megjelent a madarsoska,es elegge ellepett mindent.
Az lenne a kerdesem,hogy erdemes -e most gyomirtozni,vagy telen igy is,ugy is kifagy?
Csokkenthetem -e az elterjedtseget azzal,hogy most osszel leirtom,amenyire tudom?
Vagy mindegy?
Hunter Huba

Kedves Huba!
A ráolvasás, mint írtad régebben, na az jó lenne.Én is sokat kínlódom velük,még a cserepes növényekhez is bemászik.Azt találtam ki - hatékonynak tűnik - hogy a kultúr növényekre zacskót hűzok és így a gyomirtó nem éri azokat.Ha közel van a tövéhez ez disznó,akkor marad gazolás.Sajna kiirthatatlan.Igaz, sokan ellenzik a gyomirtót, de ezzel mégis kicsit kordában tarthatók.
Hanga
Hozzászólás: 29

Nem rossz otlet a nejlon-zacsko,de nem az egyes novenyeknel van gond,hanem pl. a szololugas alatt,a borsoagyasban,a repafeleknel,a ceklanal,stb.
Es annyira a tovek koze telepedik,hogy sokszor meg kihuzni sem tudom,csak a kulturnovennyel egyutt.
A gyepnel megoldhato a szelektiv gyomirtoval,csak meglehetosen koltseges,es ha a kert tobbi reszen nem irtom le,akkor egy-ket het,es ujbol megjelenik mindenhol.
Viszont megfigyeltem,hogy mostanaban mar egyre tobb helyen latom meglilulva,es megfonnyadva a leveleit.Lehet,hogy vege a *tenyeszidejenek*?Vagy lehet,hogy kiszaradt ebben a nagy melegben?
Hunter Huba

FelOldal: 12
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső