Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

cseresznyefa
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: cseresznyefa
cseresznyefa 12 hónapja  
Üdvözlöm! Az édesapám udvarán lévő, kb. 10 éves cseresznyefa, az idén világosabb, és ritkább levélzetet növesztett. Átláthatóbb a lombja, kisebbek a levelei. A növekedésben lévő cseresznyeszemek (ropogós fajtájú, azt hiszem germesdorfi?)is kisebbek, és olyan mintha kényszerpirosodnának.Mi lehet a baja? Lehet-e valahogy segíteni rajta? Köszönöm!
Zsiga Józsefné
Hozzászólás: 1
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: cseresznyefa 9 hónapja 2 hete  
Tisztelt Kertbarát!
Igy látatlanban nehéz tanácsot adni,de azért teszem mertnékem is kiszáradt egy hasonló koru cseresznyefám.Hiába öntöztem és tápoldattal permeteztem.Bevallom nagyon melléfogtam a ˝"diagnózis" megállapitásakor.Mire rájöttem .hogy cserebogárpajor garázdálkodik a cseresznyefa gyökerin már késő volt.Teljesen lerágták a gyökernyakról a háncsot a vékonyabb gyökereket teljesen felfalták. Ezért javaslom a gyökérnyak óvatos feltárását. amennyiben pajort talál ez ellen kell védekezni. Üdv;PTZ:
Pál Tibor Zoltán
Hozzászólás: 7

Válasz: cseresznyefa 8 hónapja 1 hete  
Én is így jártam a pajor kirágta. A megy fáknál már a talajra használható rovar irtót használtam, egy vascsövet leütöttem k.b. a fa koronája alatt többször és többször kivettem és ebbe a lyukba öntöttem a szert. Nekem bevált és nem kellet felásni az egészet és félni hogy megszaggatom a gyökereket. Remélem bejön.
Sok sikert! Üdv Misi
Ferenczi Mihály
Hozzászólás: 3

FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső