Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

torma
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12
TÉMAKÖR: torma
torma 1 éve  
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy a tormát milyen módszerrel tudnám hatékonyan kiirtani, ugyanis nagyon elszaporosott? Előre is köszönöm
TT
Hozzászólás: 1
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: torma 2 hónapja 3 hete  
Ásó van otthon?
Wagner Zsolt
Hozzászólás: 62

Udv! Igen elso megoldás az áso. De ha akárilyen darabka marad, egyre surubb lesz,. ! Tehát, ha valoban irtani akarunk, akkor, meglátogatni egy szakuzletet, ahol olyan gyomirtot fognak ajánlani, ami leszárítja a kétsziku , tehát leveles nyovények novekedését, kiirtja oket. Orokre!j.
Judita

Ez igy van, de ha nem akarunk vegyszert használni az ásó is megteszi. A lényeg az, hogy több alkalommal ássuk fel ua. területet, tisztisuk meg a talpgyökerektől a talajt. Abban az esetben, ha a növény nem tud fotoszintetizálni, elpusztul. Ezt úgy hivják, hogy talajba fojtás.
Wagner Zsolt

HOzzászolnék én is .én személy szerint csak ritkitanám nem szedném ki egészen .megreszelve nagyon finom elsösorban másodsorban ha a torma a burgonya sorok között van ott nincs burgonyabogár.ezt láttuk idehaza a kertben is .más jó hatása van a kerti talajra is és nem igényel gondozást egészség szempontbol is jó nagyon jól lehet a meghüléses tüneteket kezelni vele.egyszerü megoldás eladni a tormát itt nálunk ERDÉLYBEN már csak a kertekben van senki sem termeli .én személy szerint Vásároltam magyarországrol származó reszelt tormát beföttes üvegben .Ritkitsa meg és ne irtsa ki egészen ezt tudom tanácsolni .TISZTELETTEL KÁROLY
BALAZS ANNAMARIA KINGA
Hozzászólás: 6

Károlynak van igaza. Kár kiirtani. Egy gond van vele, hogy kötött talajon hajlamos az elágazódásra. Gondozni is kell. Nálunk bakhátra ületetik a talpgyökereket és a tenyészidő során kétszer is kibonják, hogy a szakállat ledörzsöjék, eltávolitsák róla. Igy lesz szép egyenes és vastag. Az öntözést meghálálja. Nálunk reneszánszát éli, mert nagyon jó piacos növény lett belőle. Nő a területe, persze majd igy frankón az árát is lenyomják, de jeleleg jó export cikknek bizonyul. Nincs is finomabb, mint a jól elkészitett tejfölös reszelt torma a sonkához, vagy főtt húshoz.
Wagner Zsolt

FelOldal: 12
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső