Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Germersdorfi cseresznyefám alszik?
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: Germersdorfi cseresznyefám alszik?
Germersdorfi cseresznyefám alszik? 1 éve  
Kedves Kertbarátok!
Segítsetek! 13 éves Germersdorfi cseresznyefámmal valami baj van. Kb 3 hete eljutott a rügyfakadásig, a virágok fehérsége kivillan a megduzzadt rügyekből, azóta azonban nem történik semmi. Mintha elaludt volna ébredezés közben. Ha megvizsgálom, nem látszik betegnek, száraznak, sérültnek.
Mi lehet a baj, illetve hogyan segíthetnék rajta? Sok-sok hatalmas gyümölccsel örvendeztetett meg eddig, nagyon nem szeretném a pusztulását.
Tapasztalt már valaki ilyesmit?

Üdv: Rosta János
Rosta János
Hozzászólás: 5
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Germersdorfi cseresznyefám alszik? 11 hónapja 1 hete  
Nekem az almafáim csinálják ugyan ezt, megindult a rügyfakadás és azóta is csupasz a fa. A kéreg alatt él, nem száraz.Sok szakember megnézte már, volt laborvizsgálat is. Azt mondják, hogy vírusfertőzött volt az alany, eddig bírták a fák ( úgy 200 db).Ezeket már nem lehet megmenteni, ki kell szedni.
Nem biztos,hogy az Ön fájának is ez a baja, csak leírtam az én hasonló problémámat.
Üdv: Géza
Perger Géza
Hozzászólás: 3

Sajnos a fotóim az előbb lemaradtak.
Az én fáim így néznek ki most is.
Üdv Géza
Perger Géza
Hozzászólás: 3

Köszönöm a válaszát!
Meglehetősen elkeserítő ez a dolog. Ha az ember jóindulatú akkor azt hiszi, hogy a alanyt beoltó kertészet nem tudott a dologról. Van remény valami kártérítésre? Én akkor még hálás lehetek, hogy csak 1 fámról van szó.
Előző évben nem tapasztalt erős gyantásodást a kérgeken? Mert én igen, le is kezeltem a sebeket.
Üdv:Rosta János
Rosta János
Hozzászólás: 5

FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső