Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

kezdő kertész
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12
TÉMAKÖR: kezdő kertész
*
kezdő kertész 1 éve 1 hónapja  
Sziasztok! Azért nyitottam ezt a témakört, mert fővárosi gyerek lévén most ültettem először mindenféle zöldséget, a dédnagymamám régi kertjében. Van viszont rengeteg kérdésem amire nem tudom a választ ebben szeretném kérni a segítségeteket! Az első kérdésem rögtön az lenne, hogy a salátát mikor kéne egyelni?! Mert én csak úgy hintettem a magokat jó sűrűn és most rengeteg két kis leveles kis növényke van egymás nyakán! Ezer köszönet: Kis Timi
KisTimi
Hozzászólás: 4
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: kezdő kertész 1 éve 1 hónapja  
Ez engem is érdekelne.
bathoszilvi
Hozzászólás: 2

Válasz: kezdő kertész 1 éve  
Én is szórni szoktam bár a palántázást még nem próbáltam.
Én ugy 8-10cm magasságig hagyom addig nem bántom és utána ritkitom.De ha van helyed és idöd amit kiszedel palántázd el.....
Adorján
Hozzászólás: 12

minél hamarabb annál jobb
Gergő
Hozzászólás: 18

Köszönöm szépen a válaszokat, egyeltem is és négy nap alatt jééé mekkorát nőttek!
Mára is készültem pár kérdéssel:
1. Most a hagymánál tartok, azt is ültettem és ilyen kis szálak nőttek ki , azt is kell egyelni? Valaki segítsen légyszíves
2. A cukorborsónak kell karó vagy valami amire felmászik?! Vagy bokor lesz belőle!?
3. A sóskát és a spenótot is ugyanúgy kell egyelni ,mint pl a salátát?!

köszönöm szépen a válaszokat előre is! Ígérem , ha valamim terem , küldök kóstolót!
KisTimi
Hozzászólás: 4

2.a magasra növő fajtákat feltétlen karózzuk , lehet felfuttatni kerítésre is, a cukorborsó 40-70cm-re is nőhet
3.a spenóttal az a helyzet , hogy nagyon tápanyagigényes. ha nem kap elég tápanyagot elég kicsi lesz , egyelni ezt is kell ha túl sűrűn van, ha viszont nem tudjuk trágyázni akkor nem muszáj egyelni, általában 4-7cm-re legyenek egymástól a tövek,
Gergő
Hozzászólás: 18

FelOldal: 12
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső