Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

tulipán
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: tulipán
tulipán 1 éve 1 hónapja  
Van legalább 20 tulipán elültetve a kiskertemben.Sajnos ebből csak egyetlen egy virágzik,a többi csak egy levelet hozott és leállt a fejlődésben.Mi bajuk lehet? tavaly is ugyan ez volt a helyzet ,csak egy virágzott a többi meg csak egy levelet hozott és kész.olyan szomoru vagyok mert annyira vártam már hogy virágozzanak. Valaki mondja meg nekem hogy mi bajuk lehet.Köszönnöm
T Emimese
Hozzászólás: 6
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: tulipán 1 éve 1 hónapja  
Szerintem semmi bajuk sincs. Akkor szokott egy levelet hozni a tulipán, ha kicsik a hagymák. Ez lehet attól, hogy már besűrűsödött, (3 évente át kell ültetni)vagy talán eleve kicsik voltak az ültetéskor.
Kis János
Hozzászólás: 90

Válasz: tulipán 1 éve  
Még egy dolog ha elvirágzik a tulipán és már hullik a szirom akkor vágd vissza a szárát ,mert igy a hagymája megerősödik.
Adorján
Hozzászólás: 12

Köszönnöm szépen, vissza vágom hátha jövöre kettőnél több fog virágozni .
T Emimese
Hozzászólás: 6

Szia!
Én is jártam így, tavaly mevettem mindenféle nemesített tulit, volt kb 200 db, mindenki csodájára járt. Idén volt amelyik ugyan úgy viselkedett mint a tiéd pedig ezek nem pici hagymák. Azt mondták a falusi "bölcsek" ) hogy nincs elég mélyre ültetve, és megfázott a télen, mert korán jött a meleg aztán hirtelen hideg lett. Lehet benne valami, mert a többi kinti virágom is hirtelen megindult aztán megállt. Most jönnek rendbe.Szerintem ne keseredj el, nézd meg milyen mélyen vannak a hagymák a tulinak kell 20 cm. ha nem elég mély, takarj rá majd ősszel, egy réteg földdel. Sok sikert: Andrea
Gyenese Andrea
Hozzászólás: 1

FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső