Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Lycium barbarum vs. Lycium chinensis Goji növeny
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 12
TÉMAKÖR: Lycium barbarum vs. Lycium chinensis Goji növeny
Lycium barbarum vs. Lycium chinensis Goji növeny 1 éve 2 hónapja  
Szep napos napot kivanok minden kertbaratnak!
Faiskolabol rendeltem 2 Goji neven arult növenyt,16€-ert (N.O.-ban elek),abban a hitben ,hogy az igazi Gojihoz jutottam.Sajnos ma edesapam felhivta a figyelmem;egy forumon olvasta,hogy itt egy nemzetsegen belül több faj letezik,ez esetben 2 külön fajrol beszelünk.A Lycium Chinensis az eredeti,a "hasznos" növeny,a Lycius Barbarum pedig mergezö,fogyasztasra nem alkalmas.Utananeztem magyar es nemet oldalakon is ,mindenhol elteröek a velemenyek,tanacstalan maradtam .Termeszetesen nekem ket Barbarum-om van,amik igazi Gojikent lettek eladva.Tudja valaki pontosan mi az igazsag,fogyaszthatom rendszeresen a termest az en növenyeimröl?
A szakertöi velemenyeket elöre is szivelyesen köszönöm .
Samu Csilla
Samu Csilla
Hozzászólás: 12
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Utolsó szerkesztés: 2011-03-21 11:57 : bubuka.
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Lycium barbarum vs. Lycium chinensis 1 éve 2 hónapja  
Kedves Csilla!

A Sieberz KFT is árulja itt nálunk ezt a növényt.
Gondolkodtam azon,hogy én is rendelek belőle.Utána néztem az interneten.Hát dilemma elé kerültem.
Lycium barbarum vs Lycium chinensis latin nevén szerepelnek,hol együtt,hol külön-külön.
Gyógynövény határozóban csak a Lycium barbarum (közönséges ördögcérna) szerepel.Ennél írják,hogy a bogyók elfogyasztása nem tanácsos,noha a tradicionális kínai gyógyászat használja.Az egész növény mérgező,ugyanakkor mérgezési eseteket embereknél még nem írtak le.
Sem biológus,sem gyógynövényszakértő nem vagyok!Csak autodidakta természet és növény kedvelő.
Az egyes gyógynövények is méreggé válhatnak a nem szakavatott emberek kezében!
Ezek után úgy döntöttem,nem kérek az életbogyóból.
Lesznek még itt szakértők is(remélem).Jó lenne,ha biológus is hozzászólna ehhez a témához aki a növényekre szakosodott.

Üdvözlettel:
Feri
Gráczer Ferenc
Hozzászólás: 80

Köszönöm gyors valaszat,nagyon kedves.Epp ez az ijesztö,sehol nem talalhato konkretum,eheted vagy nem.En ragaszkodom az igaszsag kideritesehez ,ugyanis a ferjem egyik kollegaja kinai ,csak par eve el itt es ugy tajekoztatott,hogy ök ezt a növenyt(az erdetit) naponta minden formaban fogyasztjak,meg a gyökeret is.Beteg meg igazan soha nem volt es bar 49 eves ,max. 35-nek saccolnam.Legvegsö esetben megprobalok rajta keresztül beszerezni az originalt,kerül amibe kerül.Csak ezzel a ket peldannyal nem tudom mihez kezdjek,ha tenyleg csak gyomnövenyek,ahhoz nekem tul kicsi a kertem,hogy toleraljam öket,minden szabad helyre szüksegem van.
Egy biologus velemenye e kerdesben aranyat erne!
Samu Csilla

Ugyanez a probleman a Jiaogulan nevü növennyel,de inkabb erröl nyitok egy uj temat.
Samu Csilla

Válasz: Lycium barbarum vs. Lycium chinensis Goji növeny 1 éve 2 hónapja  
Kedves Csilla!

Erről a Jiaogulan nevű növényről még nem halottam.Itt az interneten utána olvasgattam.Csupa jót írnak róla!
Már az is jó,hogy semmiféle, itthon található mérgező növénnyel nem hozzák kapcsolatba.

Üdv:

Feri
Gráczer Ferenc
Hozzászólás: 80

Válasz: Lycium barbarum vs. Lycium chinensis Goji növeny 1 éve 2 hónapja  
Meg több jot,mint a Goji-rol.
Igen a Jiaogulan-nal mas a problema.
Samu Csilla

FelOldal: 12
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Kerti bolt

Kosár tartalma:
Az Ön kosara pillanatnyilag üres.
Megrendelés

Növénykereső