Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

2012. február 9. csütörtök - Abigél, Alex

Kerti fórum

Hogy védekezhetek a kajszibarack elfagyásával szem
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 123
TÉMAKÖR: Hogy védekezhetek a kajszibarack elfagyásával szem
Válasz: Hogy védekezhetek a kajszibarack elfagyásával szem 1 éve 11 hónapja  
Köszönöm Gyula a választ, sokmindenben megerősített és persze újat is mondott a keleti telepítéssel, igaz csak oda tudtam telepíteni ahol vold földünk, xd
Viszont szeretném öntől is megkérdezni, hogy tudna e segíteni, hogy lehet elkészíteni a bordói lét, már megvettem a rézgálicot és a kénport, de nem tudom hogy kell elkészíteni, a ként azt hallottam külön kell hozzáfőzni, ill lehet e mészhidrátot használni frissen oltott mész helyett

válaszát előre is köszönöm

Antal
Antal
Hozzászólás: 14
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.

Válasz: Hogy védekezhetek a kajszibarack elfagyásával szem 1 éve 10 hónapja  
Bocsánat,hogy eddig nem jártam erre.
Bordói lé készítése:
én most is csinálok majd sokat.1 kg rézgálicot áztatok 50 liter vízben mondjuk harisnyában belelógatva,de tapasztalatom szerint mindegy,hogy bele van csak simán keverve,vagy harisnyában lógatva ázik.A harisnyás változatnál a hordók keresztül teszek egy karót és arra van rákötve a harisnya,benne az anyag. Az oltott ,,szalonnás" mészből 1,65 kg-ot áztatok,vagy keverek ugyanezzel a módszerrel szintén 50 liter vízben.Felhasználáskor 1:1 arányban keverem a permetezőbe öntéskor.A ként kis mennyiségű adaggal keverési próübával fogom kipróbálni most én is .Ha nem tapad és kipermetezhető,akkor jó,viszont a felesleges környezetterhelés elkerülése okán -és pl a perzselés elkerülése miatt -okszerűen használnám a vegetációs időszakban.Magyarul,ha lisztharmat veszély és tünet van,akkor csak kénnel,ha csapadékosabb az idő,vagy pl szeretném a növény szöveteit is erősíteni ,akkor rezessel.
Tölgyesy Gyula
Hozzászólás: 5

A kén felhasználása és keverése egy kicsit tévútra
került ebben az eszmefuttatásban.Valószínű,hogy a
mészkénléről van szó.Nem javaslom az elkészítését,
mert eléggé macerás.Anno még nem volt kapható készen
és szükségből készítették.Egyébként javaslom (nemcsak
a kajszi termelőknek)az alapos utánaolvasást és több
ismeret elsajátítását.Ez kezdődik a fajtaválasztással
és folytatódik komplex növényvédelemmel (is)!
Tisztelettel Hammo.
frei ferenc
Hozzászólás: 6

www.kenkft.hu/rezkenpor.html

Azt nem írja,hogy hogyan kell használni.Lehet,hogy porozószer,amit abból gondolok,hogy akkora adagot ír és ,hogy azt írja,vízben nem oldható...A fene se tudja.Mondjuk az is érdekes,hogy miért ne lenne vízben keverhető....
Tölgyesy Gyula
Hozzászólás: 5

Köszönöm a sok segítő hozzászólást, nagyon sokat segítenek, a jövőre vonatkozóan is, a ként én ki tudtam permetezni, a bordói lével, de egy egész napot áztattam előtte, és melegvízbe kevergettem, de így is maradtak kissebb gombócok amik fennt maradtak a permetező rostáján, ill a permetezőnél nagyobb méretű szórófejet használtam vagyis alapba az volt rajta, mivel ezt már az apu többször javítgatta, így sikerült kipermeteznem, bár nem tudom hogy a kénport így kell e

Antal
Antal
Hozzászólás: 14

Üdv.
Én szabolcsi vagyok és ott rengeteg almafa volt./még néhol van is/ Arra emlékszem gyerek koromra, hogy amikor tudták másnap fagy lesz /miből azt nem tudom, talán nagyon csillagos égbolt miatt/ az almafa sorok közé száraz ágakat kukoricaszárat csomóba raktak és azt égették, füstöltek vele. Gondolom ha az almafára hatásos volt, talán a sárgabarackra beválik. Mi egyébként direkt későn érőt ültettünk.
Mirák Györgyné
Hozzászólás: 18

FelOldal: 123
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció »

Növénykereső