Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Kerti fórum

Milyen orchidea?
(1 megtekintés) (1) vendég
LeOldal: 1
TÉMAKÖR: Milyen orchidea?
#1100
Milyen orchidea? 3 éve 5 hónapja  
Jónapot kívánok

Azzal a kéréssel fordulok önhöz ,hogy van egy orchideám amit a férjemtől kaptam és sajnos nem tudom a nevét. Szeretném megtudni a nevét ,és a gondozását.
Süléné Berki Krisztina
Hozzászólás: 1
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Utolsó szerkesztés: 2011-02-15 18:56 : krisztina67.
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#1126
Válasz: Milyen orchidea? 3 éve 5 hónapja  
Én csak a tapasztalatomat tudom leírni az orchideákkal kapcsolatosan. Először amikor kaptunk egyet, virágzás után visszavágtuk, egy idő után kezdett tönkre menni,akkor kezdtem utána járni, hogy mit is szeret tulajdonképpen.
Mindneképpen világos helyet, ha lehet ablakba, ahol éri nap, de nem a tűző nap. AMi nagyon fontos, nem szabad zárt, tehár nem átlátszó kaspóban tartani. már lehet kapni obi-ban és más helyeken is átlátszó szines kaspókat, de az is jó, ha néhány centi magas peremű alátétben tartjuk, eredeti orchidea cserépben, amely szintén átlátszó, oldalt fel van vagdosva, hogy kapjon a gyökér levegőt. A gyökerek kinőnek a tetjén a cserépből és léggyökérként ott lógnak, de ettől érzi jól magát. Ha van több növény is, ajánlatos őket egymás mellé tenni, én azt vettem észre, sokkal jobban érzik úgy magukat. Hetente 1-szer öntözni, ne legyen hideg, enyhén langyos a víz. Még soha nem tápoldatoztam őket, de állandóan virágoznak. A brickostor-ban láttam ugyan most tápoldatot, elfogadható áron. HA lehullanak a virágjai, addig ne vágjuk le a szárat, amig nem száraz, mert a zöld szárak majdnem mindig újra kifakadnak és virágoznak. Ameddig leszárad, ott viszont le lehet vágni,a zöld rész felett 1-2 centivel. Szerintem csak ennyi a titok. Nálunk déli fekvésű ablakban van, de a szomszéd ház 10-14-ig nem engedi a napot oda tűzni, nagyon optimális neki.
Nagyné Gyura Györgyi
Hozzászólás: 27
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1
a legutolsó hozzászólásokat az íróasztalra tehetjük

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső