Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Bálint Gazda - Tanácsok videón

Tavaszi talajfertőtlenítés a kertben

Tavaszi talajfertőtlenítés a kertben Fontos tavaszi feladat a talajfertőtlenítés, mert a talajban többféle kártevő él és szaporodik.
Bővebben...
 

Az őszibarackfa levéltetű elleni védelme

Az őszibarackfa levéltetű elleni védelme Az őszibarackfáknak a legnagyobb kártevője a levéltetű. Egyetlen nyáron több nemzedéke is kifejlődik, időnként teljesen tönkreteheti az őszibarackfa lombozatát.
Bővebben...

Ragadozó atka: minipredátor a kertben

Ragadozó atka: minipredátor a kertben A Typhlodromus pyri egy hazánkban is őshonos, kártevő atkákat fogyasztó ragadozó atka.
Bővebben...

Cseresznyelégy ellen színcsapda

Cseresznyelégy ellen színcsapda A sárga ragacslapok nemcsak a cseresznyelégy előrejelzésére, hanem a gyérítésére is alkalmasak. Működnek lakásban, kiskertben, gyümölcsösben, családi fóliasátorban.
Bővebben...

A jó szakkönyv hasznos segítség a gazdának

A jó szakkönyv hasznos segítség a gazdának A kerti növények gyógyítása, betegségeiknek leküzdése sok gondot okoz a kertkedvelők százezreinek.
Bővebben...

Gyümölcsmoly ellen feromoncsapda

Gyümölcsmoly ellen feromoncsapda A hímek elpusztulnak, a nőstények pedig pártában maradnak, nem termékenyülnek meg, tehát utódoknak se adhatnak életet.
Bővebben...

Milyen legyen tavasszal a madáretető?

Milyen legyen tavasszal a madáretető? Télen etessük a madarakat, de ahogy elmúlik a hideg, a magvakból is egyre kevesebb kell.
Bővebben...
Oldal 8 / 10

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső