Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Bálint Gazda - Tanácsok videón

Fűnyírás után: mi legyen a fűnyesedékkel? (videó)

Fűnyírás után: mi legyen a fűnyesedékkel? (videó) A fűnyesedék a fűnyíráskor keletkezik. Legjobb, ha a keletkezési helyén, a kertben is marad. Nem biztos, hogy szükségünk lesz gereblyére!
Bővebben...
 

Komposztálás a kertben: hulladékból érték (videó)

Komposztálás a kertben: hulladékból érték (videó) A komposztálás legfontosabb előnye, hogy a hulladékból értéket teremthetünk. Nemcsak a hulladék elszállítását spóroljuk így meg, hanem a kerti talajt is jobbá tehetjük az elkészült komposztföld szétte...
Bővebben...

Esővíz hasznosítása: miért és hogyan gyűjtsük? (videó)

Esővíz hasznosítása: miért és hogyan gyűjtsük? (videó) A kertekben öntözésre és tisztításra rengeteg vizet használunk fel. Ha az esővizet nem engedjük a csatornába, sokat spórolhatunk és a környezetet is kíméljük.
Bővebben...

A köszméte tavaszi metszése

A köszméte tavaszi metszése A köszméte (piszke, egres, pöszméte, tüskeszőlő) az utóbbi években a háttérbe szorult, pedig a jól beérett fehér, zöld, sárga, lila és piros bogyóiból nem csupán pikáns mártás, lekvár és üdítőital kés...
Bővebben...

A szőlő és a gyümölcsfák metszése

A szőlő és a gyümölcsfák metszése A szőlő igen hosszú életű növény. Egy ilyen éltes korú szőlőtőkét mutatunk be, amelyet a tulajdonosa igen szakszerűen metszett meg.
Bővebben...

Kúszónövények futtatása

Kúszónövények futtatása Ha kertünkben kiszáradt gyümölcsfa, díszfa áll, nem a teljes kivágása az egyetlen megoldás. A törzset felfuttathatjuk valamilyen szép, mutatós futónövénnyel is.
Bővebben...

A vakond-kérdés

A vakond-kérdés Aki látott már élő vakondot, az azt mondja rá, milyen kedves kis selymesszőrű jószág. Annak viszont, akinek a kertjében felbukkan, igen sok gondot okoz a számtalan vakondtúrás.
Bővebben...
Oldal 7 / 10

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső