Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Bálint Gazda - Tanácsok videón

Honda HRX 476 fűnyíró

Honda HRX 476 fűnyíró Bemutatunk egy csúcskategóriás, benzinmotoros fűnyírót, amely önjáró és a fűnyesedéket a beállítás szerinti arányban juttatja a gyepbe illetve a fűgyűjtő kosarába. Fűnyíró típusa: HRX 476 Műszaki jellemzők: » 47 cm vágószélesség » 3,3 kW teljesítmény * nettó teljesítmény adat: általános kipufogóval, levegőszűrővel és fordulatszám szabályozóval. Más gyártóknál csupasz motor mérési technikát alkalmaznak. » GVC 160 motor » 69 literes fűgyűjtő » 0,93 literes üzemanyag ház » 0,58 liter/óra fogyasztás » 94 db(A) zajszint » 39 kg össztömeg Kiemelt tulajdonságok: » Automata szivató » Micro CutTM rendszer (dupla penge kialakításnak köszönhetően különösen apróra vágja a füvet, ezáltal nő a fűgyűjtő kapacitása és tökéletes mulcsozást eredményez) » VersamowTM rendszer (egyetlen mozdulattal kiválasztható a 4:1 funkció: mulcsozás, levélszedés, rendre rakás vagy fűgyűjtés) » Smart DriveTM (a kar lehetővé teszi, hogy akár hüvelykujjal is szabályozhassuk a vágási sebességet) » Xenoy ház (akár egy terepjárót is elbír) » Fokozatmentes variátoros hajtás (fokozatmentes hajtómű, mely segítségével könnyebb beállítani az aktuális terepviszonyokhoz a kívánt sebességet. Előnye, hogy a pengék fix fordulatszámon forognak, a haladási sebességtől függetlenül, ezzel tökéletes vágást biztosítva mindenkor) » 7 vágási magasság Bővebb információ: http://www.honda-hrx.hu/
Bővebben...
 

Ajánló: Bosch Ciso AKKU metszőolló 2012

Ajánló: Bosch Ciso AKKU metszőolló 2012 Bálint gazda kipróbálta és a kényelmesen kertészkedni szeretőknek ajánlja az akkus metszőollót, amely a kezet kímélő, akár 14 mm-es ágat is átvágó, akkumulátoros kerti eszköz.
Bővebben...

Teszt: Bosch ART 26 LI AKKU szegélynyíró 2012

Teszt: Bosch ART 26 LI AKKU szegélynyíró 2012 Kinyitjuk a dobozt és megnézzük, hogyan működik a lítium akkumulátoros fűszegély-nyíró, a Bosch fűnyírást segítő akkus (vezetéknélküli) kerti kisgépe. Bálint János kertészmérnök tesztel. A szegélynyíró...
Bővebben...

Virágoztassunk árvácskát balkonládában

Virágoztassunk árvácskát balkonládában Az árvácska a leggyakoribb kétnyári növény. Ablakládába, kerti ágyásba ültetik az előnevelt palántákat és már a tél végén virágzik.
Bővebben...

Kora tavaszi színfolt a kertben: a téltemető

Kora tavaszi színfolt a kertben: a téltemető A téltemető ( Eranthis hyemalis ) egyike a legkorábban nyíló virágoknak. Kertekből vadult ki, de mostanában vadon ritkaságnak számít, a kertekben viszont ismét szívesen telepítik.
Bővebben...

Gallyak, metszési nyesedék felhasználása (videó)

Gallyak, metszési nyesedék felhasználása (videó) A lombhullató növények, fák és bokrok ágai értékes, szerves anyagokat tartalmaznak, ezért a levágott gallyat ne égesse el és ne vitesse el a kertből, hanem hasznosítsa helyben.
Bővebben...

Kerti lomb hasznosítása (videó)

Kerti lomb hasznosítása (videó) A lombhullató növények, fák és bokrok levelei értékes, szerves anyagokat tartalmaznak, ezért a lombot ne égesse el és ne vitesse el a kertből, hanem hasznosítsa helyben.
Bővebben...
Oldal 6 / 10

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső