Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Bálint Gazda - Tanácsok videón

A diófa metszése

A diófa metszése Kevesen tudják, hogy a diófát nem tavasszal kell alakítani. Augusztusban, szeptemberben van az ideje a ritkító metszésnek, mert ekkor a legkisebb a gyökérnyomás, és a nyílt sebeken keresztül a diófa a legkevesebb légveszteséget szenvedi.
Bővebben...
 

Fiatalítsuk meg a muskátlit!

Fiatalítsuk meg a muskátlit! A muskátlitöveket ajánlatos folyamatosan fiatalítani. A 2-3 éves tövek virágoznak a legszebben, az öregedő növények gyengébb virágzásúak lehetnek. Most a gyakorlatban mutatom meg e gyakori és közkedve...
Bővebben...

Rózsa a kertben - tanácsok videón

Rózsa a kertben - tanácsok videón Az egész világ kedvenc virágai a rózsák, szinte nincs is kert rózsa nélkül. Rendkívül formagazdag virág. A legdivatosabbak mostanában a zöld színű változatok. A termesztésüknek van néhány fortélya.
Bővebben...

A tearózsa metszése

A tearózsa metszése Ha folyamatos virágzást szeretnénk, akkor ügyesen kell metszenünk a nyáron virágzó rózsabokrot.  
Bővebben...

Fűszerkert a házikertben

Fűszerkert a házikertben Kertünk egy napos fekvésű szegletében érdemes gyógy- vagy fűszernövényes ágyást kialakítanunk. Bálint gazda a csömöri kerteket járva gazdag növényválasztékot talált, amit rögtön be is mutat nekünk.  
Bővebben...

Hogyan gondozzuk a szőlőt nyáron?

Hogyan gondozzuk a szőlőt nyáron? Itt az ideje a szőlőtőkék kötözésének és hajtásválogatásának is.
Bővebben...

Az őszibarack zöldmetszése

Az őszibarack zöldmetszése Az őszibarack a kertek egyik legkedveltebb és legértékesebb fája. Persze sok munkát ad a gazdájának, a munka legnagyobb részét a metszés és a növényvédelem teszi ki.
Bővebben...
Oldal 1 / 10

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső