Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Bálint Gazda - Így láttam

Gazdák és kertészek Nagyhegyesen

Gazdák és kertészek Nagyhegyesen Nagyhegyes nem tartozik a jelentős történelmi múlttal rendelkező települések közé; mindössze 50 évvel ezelőtt lett önálló közigazgatási egységgé a környező tanyavilágból.
Bővebben...
 

Lesznek-e ismét iskolakertek?

Lesznek-e ismét iskolakertek? Hol születnek ezek a kis, zöld golyócskák, mama? A konzervdobozban? – kérdezte a négy éves Krisztina, miközben szorgalmasan kanalazta a vasárnapi ebéd zöldborsó levesét.
Bővebben...

Biodiverzitás: a természet sokszínű és változatos

Biodiverzitás: a természet sokszínű és változatos A korszerű mező-, erdő- és kertgazdálkodás a természet sokszínűségének, változatosságának megőrzésére törekszik.
Bővebben...

Van-e hatása a Holdnak a növényekre?

Van-e hatása a Holdnak a növényekre? Földünk titokzatos bolygója, a Hold az emberiség történelme folyamán számos megválaszolatlanul hagyott kérdést tett fel a természettudósoknak, a művészeknek és a költőknek.
Bővebben...

Nyaralók figyelem: hol kezdődik a mediterrán?

Nyaralók figyelem: hol kezdődik a mediterrán? Az Adria partvidékéhez közeledve érkezünk el a mediterrán kapujába, ahol legfeltűnőbbek a szürkésfehér mészkőből álló hegyek kopár sziklacsúcsai, a hegyoldalakat borító karsztbokorerdők és a völgyekbe...
Bővebben...

Volt lovas, egyetlen lovaglópálcával

Volt lovas, egyetlen lovaglópálcával Nem mint lovas, hanem mint volt lovas kívánom felhívni szíves figyelmüket a lovassportok – főként a lovaglás, a hajtás, a lovas torna – egészség megőrző és egészség helyreállító jelentőségére.
Bővebben...

A kashmiri ábránd

A kashmiri ábránd Már említettem, hogy apám elszántan és következetesen harcolt azért, hogy eszembe se jusson más szakmával kacérkodni és elhagyni a szülői házat.
Bővebben...
Oldal 4 / 11

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső