Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Bálint Gazda - Így láttam

Szentágothai

Szentágothai Régi, de időtálló megfigyelés, hogy idős korban egyre nehezebb új barátokat szerezni, csupán arra lehet törekedni, hogy a régi barátokat megtartsuk.
Bővebben...
 

A maróti erdész

A maróti erdész Lehet, hogy a képzett közgazdászok megrónának érte, de én ma is igen sokra becsülöm - haló porukban - az állami gazdaságokat, amelyek igen fontos gazdaságpolitikai célokat oldottak meg az egyáltalán n...
Bővebben...

BiPi és a cserkészek

BiPi és a cserkészek Kölyökkorom óta csodálattal vegyes irigykedéssel néztem a széles karimájú kalapot és malaclopó köpenyt, valamint a zöld nyakkendőt viselő cserkészek tevékenységét és elemi iskolás koromban már elhatár...
Bővebben...

Gaia istennő: az anyaföld megszemélyesítője

Gaia istennő: az anyaföld megszemélyesítője Gaia (latinosan: Gaea) a görög mitológiában az egyik legfőbb nőistenség magába fogadja a halottakat és a maga öléből hozza világra az újszülötteket, vagyis ő az élet és a halál körforgásának jelképe.
Bővebben...

Sztyapantól Olgáig

Sztyapantól Olgáig 1945 júliusának közepén érkeztem haza Halmajra. Közlekedés nem lévén gyalogszerrel tettem meg az utat Gyöngyösről hazáig.
Bővebben...

A tévé Bálint gazdája

A tévé Bálint gazdája Az akkori, egyetlen és versenytárs nélküli Magyar Televízió ABLAK című műsorának ötletét Horváth Ádám, Peták István és Sárközy Erika találta meg és dolgozta ki.
Bővebben...

A Szekér Ernő - forrás

A Szekér Ernő - forrás Füred egyik kedves színfoltja a hajógyárral átellenben levő kis erdőben megbúvó Szekér Ernő forrás.
Bővebben...
Oldal 10 / 12

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső