Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Gentischer

A pázsitszekfű a sziklás lejtők növénye

A pázsitszekfű a sziklás lejtők növénye A pázsitszekfű (Armeria maritima) örökzöld évelő, félgömb alakú párnákban növő fűszerű bokrok. Kis virágai fejekbe összenőttek, lehet rózsaszín, fehér és piros.
Bővebben...
 

Szarvas árvácska

Szarvas árvácska Nevezik futó árvácskának is. Tudományos neve: Viola cornuta. Hazája a Pireneusok és a Cordillera 1000-2300 m-es zónája.
Bővebben...

A kúpvirág univerzális gyógynövény

A kúpvirág univerzális gyógynövény A kúpvirágot (Echinacea purpurea) nevezik vörös kasvirágnak, csutkakúpnak is. Régebben Rudbeckia purpurea volt a tudományos neve.
Bővebben...

A flamingóvirág eredetileg fán lakik

A flamingóvirág eredetileg fán lakik Fán lakó (epifita) növények hazájukban, párás, meleg éghajlat alatt élnek. Virágszíne lehet: piros, fehér, rózsaszín, narancssárga, pettyegetett tarka.
Bővebben...

A fekete hunyor a decemberi ünnepek dísze lehet

A fekete hunyor a decemberi ünnepek dísze lehet A név megtévesztő, nem fekete a virága, csak a gyöktörzse feketés színű. Tudományos neve: Helleborus niger, a boglárkafélék családjába tartozik.
Bővebben...
Oldal 8 / 33

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső