Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Gentischer

A jól kezelt sövény közepe felkopaszodik

A jól kezelt sövény közepe felkopaszodik Többnyire csak néhány növényt használnak nyírott sövénynek, mint például a fagyal, a tamariska, a puszpáng. Pedig nagyon sok növény alkalmas, mint például a lucfenyő, a tiszafa, a mezei juhar, a gyertyán, az aranyvessző.
Bővebben...
 

Virágos som: történet Venus születéséről

Virágos som: történet Venus születéséről Olvastam a Kertészet és Szőlészetben, hogy az Esseni IPM kiállításon bemutatták a Cornus ’Venus’ virágos somot. Az Egberts faiskola ismertetőjében az alábbiakat lehet megtudni róla.
Bővebben...

A szivarfa és a sivatagi fűz légyottjából kitalpa született

A szivarfa és a sivatagi fűz légyottjából kitalpa született A kitalpa latin elnevezése Chitalpa tashkentensis , a növény a szivarfa és a sivatagi fűz ( Catalpa bignonioides X Chilopsis linearis ) keresztezéséből származik.
Bővebben...

A mandula okkal legendás

A mandula okkal legendás Valószínűleg a görögök termesztették először a mandulát, a rómaiak „görög dió”-nak nevezték. Egyaránt szolgált nekik élelmül, gyógyszernek és képviselte az emberek isteni oldalát.
Bővebben...

Hogyan termeszthető a bodza?

Hogyan termeszthető a bodza? A bodzát az északi tájakon és közép-Európában termesztik ipari célültetvényekben. Virágai gyógyhatásúak, termései nagyon sötét színű élelmiszerfestéket adnak. Jelenleg a kézi szedés az egyetlen gyakor...
Bővebben...
Oldal 4 / 33

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső