Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Gentischer

Fekély-baktériumok támadják a cseresznyét, őszibarackot és kajszit

Fekély-baktériumok támadják a cseresznyét, őszibarackot és kajszit A törzset és ágakat mézgásító kórokozó támagását először tavasszal figyelhetjük meg. Ha időben észrevesszük, akkor van rá gyógyír.
Bővebben...
 

Kikeleti bangita: januártól nyitja illatos virágait

Kikeleti bangita: januártól nyitja illatos virágait A kikeleti bangita (Viburnum x Bodnantense) nevét a Bodnant kert után kapta, mert oda ültették először, Dél-Angliában.
Bővebben...

Gyökérsarj, mi lett belőled?

Gyökérsarj, mi lett belőled? Almafáim alatt néhány gyökérsarj túlélte a sarjazást, és közülük egy még virágot is hozott, ami az eddigi 20 év alatt nem fordult elő.
Bővebben...

A madárberkenye gyümölcsére a fagyokig várni kell

A madárberkenye gyümölcsére a fagyokig várni kell Már a madárberkenye latin elnevezése (Sorbus aucuparia) is elárulja, hogy többhasznú növény. Nem csak díszít, hanem termése kedvelt csemege lehet.
Bővebben...

Tuják, ciprusok barnulása: mi okozza?

Tuják, ciprusok barnulása: mi okozza? Többféle kórokozó is okozhat barnulást, ágszáradást. Bár a leírásukat megtaláltam, nem tudtam biztosan azonosítani, mert egy jellegzetes tünetét nem találtam, még mikroszkóppal sem tudtam a termőteste...
Bővebben...
Oldal 1 / 33

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső