Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Aktuális kert - Október

Krizantém: temetővirág vagy rangos ajándék?

Krizantém: temetővirág vagy rangos ajándék? Kr. előtt 1500-ban már várost neveztek el erről a virágról Kínában. Innen került Japánba, ahol nagyon megkedvelték és a császári ház címernövénye lett.
Bővebben...
 

Tárolás télre: mit és hogyan?

Tárolás télre: mit és hogyan? Talán a génjeink mélyén van eltárolva az az ősi ösztön, hogy a zord téli hónapokra élelmet kell biztonságos helyre tárolnunk.
Bővebben...

Hogyan teleltessem át a dáliagumókat?

Hogyan teleltessem át a dáliagumókat? A dália fagyérzékeny növény, ezért a gumóit ősszel, a fagyok beállta előtt fel kell szedni.
Bővebben...

Hogyan teleltessem a leanderfácskákat?

Hogyan teleltessem a leanderfácskákat? A leander (Nerium oleander) egyike a családi és hétvégi házak legkedvesebb cserepes növényeinek. A Földközi-tenger környékéről származik, ezért a nálunk szokásos téli fagyokra érzékeny, de az átmeneti 2...
Bővebben...

Őszi lemosó permetezés

Őszi lemosó permetezés A kártevőket legjobban és legbiztonságosabban az őszi, lemosó permetezéssel lehet megelőzni és kivédeni.
Bővebben...
Oldal 1 / 7

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső