Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Aktuális kert - Május

A méhek hasznáról: figyeljünk rájuk!

A méhek hasznáról: figyeljünk rájuk! Gyümölcsöskertjeink legkedvesebb és leghasznosabb rovarvendégei a háziméhek. Magyarországon a méhészkedésnek a házak körül nagy múltja van; a legtöbb méhész szórakozásból, amatőr módjára foglalkozik e hasznos rovarok tenyésztésével.
Bővebben...
 

Mire van szüksége most a gyümölcsfáknak?

Mire van szüksége most a gyümölcsfáknak? Néhány olyan fontos munkára szeretném felhívni a figyelmet, amelyek elvégzése feltétlenül szükséges a bőséges és egészséges termés érdekében.
Bővebben...

Kövirózsa: a gyógyító koplalóművész

Kövirózsa: a gyógyító koplalóművész Nincs rokoni kapcsolatban az igazi rózsával, de a gazdag magyar nyelv szinte minden virágot, amely alakjában, színeiben, illatában vagy a természetében a rózsához hasonlít – előtaggal kiegészítve – ró...
Bővebben...

Hogyan mentsük el a virágok illatát?

Hogyan mentsük el a virágok illatát? A kertben díszlő növényeknek, virágoknak nemcsak méretük, formájuk és színük van, hanem illatuk is. Ez a virágok negyedik dimenziója, amire érdemes volna nagyobb figyelmet fordítani.
Bővebben...

A szamóca gondozása virágzás után

A szamóca gondozása virágzás után A szamócatövek már elvirágzottak vagy most virágoznak. A szüretig a töveknek sok gondozásra van azonban még szükségük.
Bővebben...
Oldal 1 / 12

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső