Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Aktuális kert - Június

Hogyan védekezhetek a szulák nevű gyom ellen?

Hogyan védekezhetek a szulák nevű gyom ellen? Az apró szulák (Convolvulus arvensis) nagyon kellemetlen gyomnövény, amely indáival felkapaszkodik a szőlőtőke vesszőire, a fák törzsére, a virágokra és a zöldségfélékre és szinte megfojtja őket.
Bővebben...
 

Tényleg súrol-e a zsurló?

Tényleg súrol-e a zsurló? Igen, a zsurlófű – nagy szilícium tartalma következtében – valamikor a háztartások fontos tisztítószere volt, az edényeket ezzel súrolták.
Bővebben...

Pocokveszély a kertekben

Pocokveszély a kertekben Az enyhe tél fölöttébb kedvezett a mezei pocokállomány áttelelésének és a gyorsan elszaporodó, falánk állatok helyenkint súlyos károkat okoznak a kertekben.
Bővebben...

A rózsa neve árulkodik

A rózsa neve árulkodik Mi minden kapcsolódik a kertek leggyakoribb virágához? Milyen színű rózsa jelenik meg először lelki szemeink előtt?
Bővebben...

Igaz az, hogy Margit napján (június 10.) le kell taposni a hagyma szárát?

Igaz az, hogy Margit napján (június 10.) le kell taposni a hagyma szárát? Régi hagyomány és igaz! A jóféle vöröshagyma június elejére kifejleszti a földben levő hagymáját, de a szára még zöld marad.
Bővebben...
Oldal 1 / 8

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső