Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Aktuális kert - Január

Mit kínál és mit kíván a szobafenyő?

Mit kínál és mit kíván a szobafenyő? Amikor leülök a szobámban a megszokott, kényelmes fotelomba, amely mellett az állványon egy szobafenyő feszít, úgy érzem, mintha egy fenyőerdőben lennék.
Bővebben...
 

Szezon előtti leltár: ellenőrizzük a készleteket

Szezon előtti leltár: ellenőrizzük a készleteket Számolom a napokat. Amikor ezeket a sorokat gépelem, még javában tél van, de március 21-én, a tavaszi nap-éjegyenlőség napján többnyire beköszönt a tavasz és addig még sok nap van hátra.
Bővebben...

Póréhagyma télen, nyáron

Póréhagyma télen, nyáron A Kárpát-medencében olykor vadon is előforduló, nagyon régóta termesztett hagymaféle, amelynek - eltérően a vöröshagymától - lapos levelei és erős, bojtos gyökérzete van. Hosszú, fehér hagymáját salát...
Bővebben...

Gyógynövények: orvosság vagy méreg?

Gyógynövények: orvosság vagy méreg? Mint sok egyébről, a gyógynövényekről is elmondhatjuk, hogy barátaink és ellenségeink is lehetnek aszerint, hogy miként használjuk őket.
Bővebben...

Mit szeret a mészkerülő növény?

Mit szeret a mészkerülő növény? A kerti növények nemesített változatainak nagyobb része savanyú talajú vidékekről származik.
Bővebben...
Oldal 1 / 6

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső