Bálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldalaBálint Gazda Honlapja | A kert, a kertész, a kertészet és a kertészkedés oldala

Aktuális kert - Augusztus

Fenséges zamatok, illatok: aromanövények a kertben

Fenséges zamatok, illatok: aromanövények a kertben A fűszer- és gyógynövények értékét a bennük keletkező illat- és zamatanyagok határozzák meg. Ezek többsége meleg, napos, viszonylag száraz helyen alakul ki, ezért a kertben is ilyen helyet válasszunk nekik.
Bővebben...
 

Hasznos-e a baromfitrágya?

Hasznos-e a baromfitrágya? Igen, a baromfiudvarban összegyűjtött trágya kiválóan alkalmas a kerti talaj termékenységének a fokozására.
Bővebben...

Füge: a hazai déligyümölcs

Füge: a hazai déligyümölcs A füge a Földközi-tenger körüli területek népeinek egyik legrégebben termesztett és fogyasztott gyümölcse. Jelentősége vetekszik az olajbogyóval, a szőlővel és a gabonával.
Bővebben...

Kék szerelemvirág: szülőhelyén gyom, nálunk dísznövény

Kék szerelemvirág: szülőhelyén gyom, nálunk dísznövény A cserépben, csöbörben nevelt növények nagy előnye, hogy akkor lehet a kert leglátogatottabb pontjára állítani őket, amikor teljes virágzásban vannak, utána pedig szerényebb helyre kerülhetnek a követ...
Bővebben...

Aszalás: mit, hogyan, meddig?

Aszalás: mit, hogyan, meddig? Nem kell hozzá tartósítószer, segédanyag, cukor, tároló edény, csupán meleg, amelyet évezredeken át a napfény szolgáltatott. Praktikák.
Bővebben...
Oldal 1 / 7

5 perc kert

Kérjen emlékeztetőt az aktuális kerti munkákról! Kérdezzen, válaszoljon, írjon és ismerkedjen. Regisztráció » 

Növénykereső